març 21, 2023

El Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Pa, Rebosteria i Confiteria, que s’imparteix en l’IES Xixona, podria adoptar el pròxim curs la modalitat de formació dual, que es basa a combinar des del principi l’ensenyament en el centre educatiu amb l’activitat laboral dins d’una empresa.

La regidora d’Educació, María Teresa Carbonell, considera molt positiva l’aposta del Consell per implantar aquest tipus d’ensenyament, “perquè s’imparteix des de Xixona, sense necessitat de desplaçar-se fora, en un municipi idoni per comptar amb un gran teixit empresarial i, més concretament, amb un sector agroalimentari molt potent que necessita assegurar-se un relleu generacional”.

Per a avançar en la implantació d’aquest model, la regidora d’Educació i el director general de Formació Professional de la Conselleria d’Educació, Manuel Gomicia, han mantingut una reunió amb la directora de l’IES Xixona, Remedios Garrigós, i amb una representació del teixit empresarial de Xixona, encapçalada pel Consell Regulador de la IGP Jijona i Turrón de Alicante i l’Associació Nacional de Gelaters Artesans (ANHCEA).

Aquesta trobada, que ha tingut lloc en el saló de plens de l’Ajuntament, ha servit per a resoldre dubtes al voltant d’aquest procés i que els dos col·lectius empresarials puguen iniciar el procés informatiu amb les empreses del municipi, que tindran l’opció d’adherir-se i contractar així alumnes del cicle formatiu. En aquest sentit, el divendres 31 de març hi haurà una reunió en la seu del Consell Regulador perquè les empreses que formen part del mateix puguen conéixer de primera mà el funcionament de la FP dual.

Segons Carbonell, “aquest plantejament permetrà a les empreses formar des del principi als seus treballadors d’acord amb les necessitats específiques de cadascuna d’elles”. A més, l’FP dual tindrà beneficis afegits, com la possibilitat que treballadors amb els quals ja compten les empreses en plantilla i que no tenen una formació específica puguen obtindre el certificat professional corresponent.

El Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Pa, Rebosteria i Pastisseria aporta la formació necessària per a poder treballar en obradors d’aquestes disciplines, així com en l’elaboració de torró. Les instal·lacions on s’imparteix es van reformar recentment amb la renovació total de les cuines, per la qual cosa ara disposen dels mitjans necessaris per a desenvolupar una formació de qualitat.

Històric de notícies