jul. 8, 2024

L’alcaldessa de Xixona, Isabel López, ha visitat este matí la planta de Piedra Negra, acompanyada pel primer tinent d’alcalde, Ricardo Mira, i el cap de la Policia Local, Gregorio García, per a comprovar de primera mà la situació de l’incendi que està actiu des d’ahir.

La primera edil ha oferit el suport de l’Ajuntament als bombers i ha lamentat “no haver rebut cap telefonada ni cap tipus d’informació per part de les administracions responsables de la gestió de la planta, que són la Diputació d’Alacant i la Generalitat Valenciana, a pesar que este és l’incendi més gran de la història de Piedra Negra”.

Segons l’alcaldessa, “fins hui al migdia no ens han confirmat que anava a vindre un tècnic de la Conselleria a avaluar la situació, quasi 24 hores després d’haver-se iniciat el foc i amb mitja província afectada per un fum que pot ser tòxic”.

D’altra banda, Isabel López també ha mostrat la seua sorpresa perquè “malgrat la gravetat de l’incendi, hui continuaven arribant a Piedra Negra camions plens de brossa”, la qual cosa impedix que el personal de la planta puga dedicar els seus esforços únicament a apagar les flames”.

A més, “volem demanar que col·loquen ja a Xixona estaciones mesuradores de contaminació que ens permeten saber amb total seguretat que l’aire que respirem en segur”.

Des de l’Ajuntament de Xixona s’està informant puntualment la ciutadania a través de les xarxes socials municipals sobre les recomanacions que realitzen els bombers i s’ha difós un missatge de tranquil·litat, atés que a excepció d’unes hores durant el matí d’este dilluns, el fum a penes ha arribat al nucli urbà.

Segons la informació facilitada pels bombers, encara que l’incendi està “delimitat”, les tasques d’extinció es poden prolongar durant dies o, fins i tot, setmanes. L’alcaldessa ha convocat per a demà dimarts una reunió del comité assessor del Pla Especial d’Emergències de Xixona, que s’ha aprovat recentment en el ple.

Històric de notícies