L’alcaldessa de Xixona, Isabel López, ha rebut a la renovada junta directiva de l’Asociación Nacional de Heladeros Artesanos (ANHCEA), ara presidida pel xixonenc Mario Masià, que representa a les famílies geladores repartides per tota la geografia espanyola.
La primera edil ha recalcat que la seua prioritat és “recolzar en tot el possible al teixit econòmic de Xixona i els gelaters són una part fonamental, per això volem tindre una col·laboració contínua i que se senten recolzats”. A més, ha recordat que “el gelat sempre ha format part de la nostra identitat com a poble i, al costat del torró, ens ha convertit en el lloc més dolç del món”.
Tant el president com la seua junta han informat l’alcaldessa i al regidor de Promoció i Desenvolupament Econòmic, Ricardo Mira, de quins són els objectius que s’han marcat per a esta nova etapa. També s’han interessat per conéixer el punt en el qual es troba el projecte de creació del Centre d’Investigació del Gelat Artesà.
“Des que l’Ajuntament i l’anterior govern autonòmic van cedir la parcel·la al parc empresarial El Espartal III, el projecte està parat, a l’espera que la Diputació d’Alacant, que es va comprometre a finançar-ho, moga fitxa”, els ha explicat l’alcaldessa, que ha assenyalat que ha demanat en diverses ocasions una reunió amb el president de la institució provincial, Toni Pérez, sense obtindre resposta de moment. Des d’ANHCEA han agraït la gestió i han demanat que es faça tot el possible perquè el projecte seguisca avant.
D’altra banda, el nou president d’ANHCEA, Mario Masià, ha destacat que “una de les prioritats del nou equip directiu és la formació dels professionals del sector”, per la qual cosa ha mostrat el seu interés a conéixer les instal·lacions amb les quals compta l’IES Xixona per al cicle formatiu de Forn, Rebosteria i Confiteria, amb la intenció de promoure una major col·laboració.
Altres temes abordats durant esta primera reunió han sigut la recuperació de la Mostra de Gelat Artesà de Terró de Xixona, que va celebrar la primera edició en 2023, així com la col·laboració i suport municipal en els diferents campionats professionals de gelat nacionals i internacionals o en la creació del futur museu del gelat a Xixona.
ANHCEA forma part de la Federació Europea de Gelaters Artesans Artglace i el seu recentment elegit president, Mario Masià, ha sigut campió d’Espanya de gelateria i subcampió del món com a integrant de l’Equip Espanyol. La seua candidatura per a presidir l’associació estava formada per cares molt conegudes del sector: Félix Llinares, José Muñoz, Marcos Elías, Enrique Coloma, Roberto Verdú, José Ramón Rico, Eva Tamarit, Marcos Cebrián i Iván Ivars, als quals s’han sumat altres professionals que ja formaven part del comité d’ANHCEA, com José María Gil, Pablo Galiana, José Vicente Espí, José Manuel Miquel i Vicente Silvestre.