juny 25, 2024

L’Ajuntament de Xixona ha organitzat una sèrie d’activitats per a l’última setmana de juny amb l’objectiu de commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+ i promoure la igualtat i la inclusió. Durant estos dies hi haurà un ampli programa amb xarrades i formacions que tindran com a objectiu ensenyar i conscienciar, a més de fer partícips a tots els veïns del municipi.

Segons María Teresa Carbonell, regidora d’Igualtat, “és el primer any que es fa una cosa tan àmplia, l’aposta per este tipus d’accions ha crescut molt i creiem que és una manera de mostrar suport i fomentar la igualtat i el coneixement sobre temes que no se solen ensenyar”.

El programa començarà amb la decoració de part del mobiliari urbà de l’Espai Jove, els dies 25 i 27 de juny des de les cinc de la vesprada. Tot aquell que ho desitge podrà ajudar a pintar els quatre bancs situats enfront de la casa del Cuernero amb les diferents banderes del col·lectiu LGTBIQ+.

El dimecres 26, a les 19:00 hores, l’associació Entendemos LGTBI oferirà la xarrada “Què és ser LGTBI”, en la qual s’abordaran temes d’orientació sexual, gènere i diversitat. “Està organitzada pensant en un públic jove però no tancarem la porta a ningú, perquè parlarem de molts conceptes i termes que a vegades es tracten amb molta distància i no són coneguts”, afirma la regidora de Joventut i Educació, Ainhoa López. Després de la xarrada, que tindrà lloc en l’Espai Jove, tots els assistents podran gaudir d’un berenar oferit per l’Ajuntament.

El Dia Internacional de l’Orgull serà el divendres i a les 12:00 hores en la Plaça, a la porta del consistori, es durà a terme la lectura de la declaració institucional que s’haurà aprovat el dijous en el ple ordinari de juny. La regidora d’Igualtat, María Teresa Carbonell, serà l’encarregada de la lectura, juntament amb representants del nou Consell de Joventut.

Finalment, la setmana de l’Orgull acabarà amb un Kahoot sobre diversitat afectiva, el dissabte 29 a les 7 de la vesprada en l’Espai Jove. El qüestionari tractarà de resoldre preguntes relacionades amb les diferents maneres d’expressar l’afectivitat, el desig o la identitat de gènere, de manera que servisca per a aprendre i divertir-se en grup.

L’edil de Joventut destaca el fet que “gran part del contingut d’esta Setmana de l’Orgull l’hagen organitzat els joves, demostrant una gran involucració”. L’Ajuntament de Xixona, a més, ha portat a terme activitats internes i formacions en diversitat per als treballadors municipals amb l’objectiu de promoure un ambient inclusiu i de respecte amb tota la ciutadania.

.

Històric de notícies