juny 27, 2024

Un total de 13 voluntaris vigilaran les muntanyes de Xixona des d’este mes de juny fins a mitjan setembre, coincidint amb el període de major risc d’incendis forestals. S’organitzaran mitjançant torns per a fer tasques de vigilància davant casos de fum o foc a les muntanyes i, també, per a conscienciar, informar i controlar en allò referent al compliment de les normatives de prevenció.

El regidor de Medi Ambient, Cristian Sirvent, ha assenyalat que “les escasses precipitacions que hem tingut durant este any fan que els boscos estiguen molt secs i que siga més necessari que mai extremar les precaucions per a evitar incendis”.

A Xixona és especialment necessària la col·laboració del voluntariat perquè es tracta d’un terme municipal amb una extensió de massa forestal molt gran i que, per tant, és més difícil de controlar i de vigilar”, ha indicat l’edil. De fet, la localitat xixonenca és la segona de la província pel que fa a superfície de terreny forestal, amb 12.221 hectàrees que suposen un 72% del total del terme municipal. Només Villena supera eixes xifres, amb 12.530 hectàrees de massa boscosa.

El voluntariat ambiental és una iniciativa que es ve desenvolupant des de fa quasi tres dècades i està en funcionament fonamentalment els caps de setmana, quan hi ha una major presència de persones en el medi rural. Per a apuntar-se, l’únic requisit era ser major de 18 anys.

Els participants reben una aportació econòmica en concepte de dietes i disposen de vehicles per a dur a terme el treball, que es desenvolupa fonamentalment en zones allunyades del nucli urbà. L’Ajuntament ha sol·licitat una subvenció a la Conselleria de Justícia i Interior per a fer front als gastos que este servei porta aparellats.

Històric de notícies