juny 28, 2024

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Xixona, Bart Leo Jozef Bus, s’ha reunit amb representants del sector turístic i empresarial del municipi per arreplegar les seues opinions i idees de cara a la creació d’una nova plataforma digital turística que facilite tota la informació d’interés i millore l’experiència dels usuaris.

Segons l’edil, es tracta d’un projecte ambiciós perquè “entre d’altres, inclou la idea de crear un assistent virtual que interactue amb l’usuari de diverses formes durant l’experiència de visitar Xixona o utilitzar la plataforma digital”.

Per a desenvolupar esta nova ferramenta de promoció s’ha començat ja a treballar de manera coordinada amb stakeholders locals, que aportaran la seua experiència en el teixit econòmic i turístic i en la promoció del municipi per a crear una ferramenta que responga a les necessitats reals dels turistes i a les potencialitats amb què compta la localitat.

Les primeres reunions han comptat amb representants de l’Associació d’Empresaris, Comerciants i Professionals de Xixona (AEX), dels allotjaments turístics Finca El Pao i Casa Rural Jijona, i de restaurants com L’Entrepà. També han acudit empreses especialitzades com a Viajes Jijona, Creativilab Comunicació o l’estudi fotogràfic Érica Domenech.

A més, formen part d’este grup assessor el cronista oficial de Xixona, Bernardo Garrigós, la regidora de Cultura, Ainhoa López, l’edil de Medi Ambient i Desenvolupament Rural, Cristian Sirvent, i la coordinadora de la Ruta del Torró de Xixona, Gemma Mateos.

Està previst que el nou portal digital continga la història del municipi, els recursos que oferix, una agenda amb totes les activitats d’oci i un detallat directori que arreplegue els horaris, adreces i ofertes del sector hostaler i de restauració. “Tenim l’objectiu que eixos establiments troben en esta web un aparador per a ells, en el qual puguen interactuar també, de manera que la informació sempre estiga actualitzada i siga bidireccional”, ha anunciat el regidor.

A més, el projecte compta amb l’activació de codis QR per accedir directament a la informació i enllaços directes a les ubicacions dels llocs i establiments més representatius de Xixona perquè els visitants els puguen descobrir i disfrutar amb major facilitat. Així mateix, es mantindrà l’actual plataforma de reserves online per a realitzar activitats.

L’equip de treball es reunirà periòdicament per a fer un seguiment de l’avanç del projecte i poder continuar sumant idees i millores. Des de la Regidoria s’anima a totes les persones interessades a participar en esta fase preliminar del desenvolupament de la plataforma a què contacten amb l’Oficina de Turisme de Xixona.

Històric de notícies