Mar 8, 2023

L’alcaldessa de Xixona, Isabel López, i el president de l’Associació Nacional de Gelaters Artesans, Marco Miquel, han signat aquest matí el contracte de cessió de la parcel·la en la qual es construirà el Centre d’Investigació del Gelat Artesà, un edifici que, a més, albergarà també la nova seu de l’associació i disposarà de l’espai necessari per als cursos de formació.

Es tractava de l’últim tràmit administratiu perquè els terrenys passaren a dependre d’ANHCEA, que, d’aquesta manera, podrà posar en marxa els tràmits necessaris per a la seua construcció.

Isabel López ha dit que «aquest dia passarà a la història de la localitat, perquè és un pas molt important per al present i el futur d’un dels dos sectors que ens defineixen com el gran clúster agroalimentari de la província d’Alacant».

El president dels gelaters, Marco Miquel, ha explicat que «l’objectiu és fer més atractiu encara el gelat, que siga un aliment per a tot l’any. Amb la informació que puguem obtindre i que posarem a la disposició dels gelaters i de l’opinió pública, caminarem en eixa direcció».

Miquel ha assenyalat que el següent pas serà la redacció i aprovació del projecte, amb la idea d’iniciar les obres «abans que acabe 2023, perquè l’edifici puga estar acabat a finals de 2024 o principis de 2025».

L’alcaldessa ha posat en valor que Xixona vaja a ser la seu d’aquest Centre. «Som la població amb major cens de gelaters artesans repartits per tota la geografia espanyola i, per tant, açò transcendeix allò local».

En l’acte de la firma ha estat present el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, qui ha defensat que «en aquests temps i en el món tan globalitzat en què vivim, és necessari apostar per la investigació, per la ciència i per la innovació, per a aconseguir diferenciar-se i ser competitius».

La parcel·la en la qual se situarà el Centre d’investigació disposa de més de 2.000 metres quadrats i està situada en el polígon industrial L’Espartar III, just al costat de la seu del Consell Regulador de la IGP Xixona i Torró d’Alacant, que es va construir baix la mateixa fórmula, després d’una cessió dels terrenys per part de l’Ajuntament.

Prèviament, l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) havia entregat la parcel·la a l’Ajuntament, que va aprovar el mes de novembre passat, per unanimitat de tots els grups polítics, cedir el seu ús a ANHCEA perquè puga dur a terme aquest projecte pioner en el sector a nivell europeu, que compta amb el recolzament també de la Generalitat i la Diputació.

Històric de notícies