Nov 21, 2023

La Fira de Nadal de Xixona, que se celebra del 5 al 10 de desembre, canviarà d’imatge enguany en quedar-se desert el contracte d’adjudicació de les casetes. L’Ajuntament i l’Associació d’Empresaris, Comerciants i Professionals de Xixona (AEX), coorganitzadors de la Fira, han triat una composició tradicional basada en carpes modulars adaptables.

L’alcaldessa de Xixona, Isabel López, ha assegurat que el contratemps no afectarà en absolut a la celebració de la Fira que, com en anys anteriors, “comptarà amb una avinguda de la Constitució repleta de llocs de torró, dolços i regals de Nadal, juntament amb un completíssim programa pensat per a difrutar amb amics i família del pont de desembre a Xixona”.

No obstant això, tant l’alcaldessa com el president de l’AEX, Alfonso Gutiérrez, han manifestat la seua decepció amb l’empresa Firex que, durant les catorze edicions celebrades fins a la data havia sigut l’adjudicatària de la instal·lació de les casetes de la Fira.

Per a enguany vam dotar de més pressupost la partida destinada a les instal·lacions i vam iniciar els tràmits d’adjudicació amb més temps, precisament perquè l’empresa poguera treballar amb major flexibilitat”, assegura Isabel López, que lamenta que Firex haja actuat “sense previ avís i sense donar una explicació després de tants anys de col·laboració”.

L’alcaldessa ha explicat que tant ella mateixa, personalment, com el president de l’associació d’empresaris han mantingut diverses reunions amb els responsables de la mercantil però “no s’ha pogut canviar la seua decisió a pesar que tant l’Ajuntament com l’AEX han fet tot el possible perquè reconsideraren la seua postura”.

No entenem el comportament de Firex, que ha tingut en la Fira de Nadal de Xixona el millor aparador per a créixer i fer-se un lloc en el mercat”, lamenten els dos.

Esta edició de la Fira de Nadal de Xixona serà diferent en quan a les instal·lacions però també serà les més màgica i musical, ja que l’organització ha multiplicat el nombre d’activitats, tallers i actuacions previstes per als sis dies de duració d’este esdeveniment, que l’any passat va rebre la visita de més de 125.000 persones.

Històric de notícies