març 11, 2022

Xixona posarà en marxa un espai de convivència entre artistes i col·lectius per a desenvolupar projectes culturals

La iniciativa va ser una de les guanyadores en els Pressupostos Participatius de 2019.

 

Promoure l’art i la cultura en la població a través de xarxes de col·laboració entre artistes i col·lectius del municipi és un dels principals objectius d’Espai Torrorista, el projecte de residència artística dissenyat per l’Ajuntament de Xixona i l’associació La Onomatopeya del Silencio.

A través d’esta iniciativa, que tindrà lloc entre els mesos d’abril i maig, quatre artistes compartiran un espai de convivència durant el temps necessari perquè cadascun d’estos professionals desenvolupe una obra artística amb la col·laboració d’una entitat o associació local, que seran el club de convivència de la tercera edat, l’associació AFA, el Centre Ocupacional i els joves del municipi.
Les quatre obres impulsades en els diferents projectes es quedaran de manera permanent a Xixona. Segons l’edil de Participació Ciutadana, Ainhoa López, “gràcies a l’Espai Torrorista augmentarem el patrimoni del nostre poble i, a més, millorarem l’oferta cultural i turística”.
Esta residència artística, que va ser un dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius de l’any 2019, ha sigut molt ben acollida per part dels diferents col·lectius implicats.
Per a dur-la a terme es buscarà la implicació de tots els veïns de la localitat a través d’activitats complementàries com esmorzars creatius amb artistes, tallers formatius o trobades per a debatre i compartir reflexions sobre tot el que envolta a l’àmbit de la creació.
El passat 1 de març es van publicar les bases de la convocatòria per als artistes que desitgen participar en la residència. Els candidats que es presenten hauran d’entregar una memòria que incloga el projecte cultural i l’associació amb la qual volen col·laborar.
Un jurat composat per l’Ajuntament de Xixona, l’associació La Onomatopeya del Silencio i les diferents entitats implicades seleccionarà els quatre millors projectes d’entre totes les propostes presentades.

Històric de notícies