febr. 20, 2023

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Xixona ha activat una original iniciativa per a ajudar a sufragar part de les despeses que suposa l’obtenció del permís de conduir. Es tracta del xec “Posa’t en marxa”, que suposarà un descompte de 100 euros del qual podran beneficiar-se tots els joves empadronats en el municipi que complisquen els 18 anys al llarg de 2023.

L’edil de Joventut, Ainhoa López, afirma que “des del consistori volem posar-li-ho un poc més fàcil als joves en matèria de mobilitat, a una edat en la qual comença a ser més habitual i necessari desplaçar-se fora del poble per a estudiar o treballar”.

Els beneficiaris del descompte, que només serà vàlid per al seu ús en l’autoescola de la localitat, disposaran de dos anys (este i el següent) per a traure’s el permís, que serà únicament el de classe B. No podran rebre l’ajuda aquells que ja l’hagen obtingut en el moment de la sol·licitud, encara que sí que tindran dret a demanar-la els que hagen superat exclusivament la part teòrica.

Els 100 euros podran ser utilitzats tant per a les despeses de matriculació com per a l’abonament de les classes teòriques o pràctiques.

És la primera vegada que es posa en marxa aquesta mesura a Xixona i, segons l’edil, “esperem que siga un èxit, que es beneficien molts joves, i que puga ser una ajuda fixa en els pròxims anys, per a poder afrontar una despesa important com és la de traure’s el permís de conduir”.

Per a sol·licitar l’ajuda és suficient amb emplenar un formulari que l’Ajuntament ha difós a través de les xarxes socials. En cas de dubtes, els interessats poden acudir a l’oficina de Joventut, situada en les oficines generals de l’Ajuntament al carrer Alcoi, 12.

Històric de notícies