abr. 27, 2023

L’Ajuntament de Xixona ha estrenat una pàgina web i una app per a dispositius mòbils que permetran accedir d’una forma més àgil i efectiva a la informació sobre ocupació i formació que ofereix el consistori a través de l’Agència de Desenvolupament Local.

L’alcaldessa de Xixona, Isabel López, ha recordat que “acabem de deixar arrere un mes de març històric per les baixes xifres d’atur, però no podem relaxar-nos i pensar que està tot fet: hem de continuar activant noves ferramentes perquè la tendència continue sent tan positiva”. En aquest sentit, Xixona va registrar un 7,6% d’atur, molt per davall de la comarca de l’Alacantí (12,14%), província d’Alacant (11,40%), Comunitat Valenciana (10,26%) i Espanya (12,87%), sent la taxa més baixa en un mes de març des de, almenys, 1986.

Amb Xixona Emplea i Portalemp, la informació disponible sobre ofertes de treball i cursos de formació queda centralitzada en un mateix lloc perquè es puga consultar còmodament i també tramitar de manera senzilla en cas que la persona usuària estiga interessada. L’únic requisit és haver-se donat d’alta prèviament.

A més, aquestes noves ferramentes inclouen diferents seccions, com un espai destinat als emprenedors en el qual s’ofereix informació i assessorament per a dur a terme un projecte empresarial. També una àrea per al demandant d’ocupació que facilita a l’usuari les claus per a agilitzar la recerca de treball i aporta informació sobre com accedir a les prestacions i subsidis per desocupació.

Pel que fa a l’espai destinat a les empreses, Xixona Emplea permet agilitzar la publicació de les seues pròpies ofertes de treball, així com una gestió dels processos de selecció més ajustada a les necessitats concretes, per aconseguir trobar el personal adequat.

Segons l’alcaldessa, també responsable de la regidoria d’Ocupació, “la recerca de treball ha de ser un procés clar i intuïtiu, perquè les opcions que puga haver-hi arriben a totes les persones interessades. Amb aquesta web i app aconseguim que les gestions d’oferta i demanda d’ocupació es puguen fer ràpidament, sense haver de passar per l’Ajuntament”.

La web està ja operativa i també l’app, que es pot descarregar des de Google Play per a dispositius Android i App Store per a dispositius Apple. A partir d’ara, tant les ofertes com les demandes d’ocupació gestionades per l’Agència de Desenvolupament Local de Xixona es registraran sempre per aquesta via. L’any passat l’AEDL va gestionar directament prop de 50 ofertes de treball.

Xixona compta a més amb una potent eina com és el Pacte Territorial per l’Ocupació de l’Alacantí (ACTEI), que ha sigut impulsat des de l’Ajuntament de Xixona amb l’alcaldessa Isabel López com a presidenta, i del qual formen part els municipis d’Agost, Aigües, Busot, El Campello, La Torre de les Maçanes, Mutxamel, Sant Joan d´Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Xixona i Tibi.

Històric de notícies