Dec 4, 2023

Xixona és el lloc més dolç del món, la capital mundial de la producció de torrons i dolços i un dels grans referents del país en estes setmanes. Per això, l’Ajuntament ha reforçat la il·luminació nadalenca engalanant els seus carrers amb 142 arcs de bombetes led, que estan col·locats des de la celebració del Dia Mundial del Torró.

A més, el consistori ha instal·lat projectors led per a millorar les condicions d’il·luminació en l’avinguda de la Constitució i garlandes lluminoses en arbres i fanals. També s’ha decorat l’interior de la rotonda d’accés al municipi des d’Alacant, en este cas amb caixes de regals que estaran il·luminades.

Volem que l’esperit nadalenc estiga molt present entre tots els veïns i entre aquells que ens visiten durant les pròximes setmanes”, conta l’alcaldessa de Xixona Isabel López, que també explica que “s’han plantat centenars de flors roges en parcs, jardins i jardineres urbanes perquè el nostre poble siga una gran postal nadalenca”.

En este sentit, ja presideix l’entrada principal de l’Ajuntament un arbre de Nadal de sis metres d’altura, decorat pels alumnes de 3r i 4t de primària dels col·legis Sagrada Família, Cristòfol Colom i Eloy Coloma. A més, s’ha instal·lat un altre arbre de grans dimensions realitzat íntegrament amb ganxet al carrer del Vall, a pocs metres del Betlemet.

Este arbre de sis metres està fet a mà per una quinzena de dones del club de ganxilleres de Xixona, que han treballat durant quasi huit mesos per a poder tindre-ho llest per a la Fira de Nadal”, explica la regidora María Teresa Carbonell. A estos arbres s’afig la col·locació d’una gran bola de Nadal lluminosa davant de l’Oficina de Turisme, al carrer d’Alcoi.

Per a millorar la decoració nadalenca, l’Ajuntament també ha incorporat noves figures als ramats que componen el Betlemet, el tradicional pesebre de grandària natural que s’instal·la en el Barranc de la Font i que s’ha convertit en un segell d’identitat de la localitat durant estes festes.

Xixona celebra esta setmana la 15a edició de la Fira de Nadal, el major mercat de torrons, dolços i regals nadalencs, que tornarà a ser un referent turístic, gastronòmic i de compres del pont de desembre en tota la Comunitat Valenciana.

Històric de notícies