ag. 1, 2022

L’Ajuntament de Xixona signa un conveni amb l’empresa X-Elio, propietària de la planta fotovoltàica, per al finançament i instal·lació d’estes lluminàries que milloraran la seguretat de vianants i vehicles, en un carrer que no tenia fanals.

L’absència d’il·luminació al carrer Castalla, que connecta la rotonda del castell amb el barri de sant Sebastià o de “les casetes”, era un dèficit que condicionava els passejos dels nombrosos xixonencs que recorren esta via que arriba, per exemple, a l’àrea recreativa de la Font dels Bassons.

Per a resoldre esta situació, la regidoria d’Obres Públiques i Infraestructures ha signat un conveni amb X-Elio, empresa que gestiona la planta fotovoltaica de Xixona i que està especialitzada en el desenvolupament de projectes d’energia sostenible, que serà l’encarregada de finançar i instal·lar, al llarg de tot el vial, nous fanals que funcionaran amb energia solar.

Tal com destaca l’edil d’Obres Públiques, María Teresa Carbonell, “la posada en marxa d’estes llums solars augmentarà la seguretat d’este carrer, molt transitat tant per vianants com per vehicles, i que en èpoques com l’hivern es queda pràcticament a les fosques a partir de les sis de la vesprada”.

Segons l’acord signat entre el consistori i l’empresa X-Elio, una vegada finalitzada la instal·lació dels fanals ecològics, estes passaran a ser propietat de l’Ajuntament, que serà el responsable de la seua explotació i manteniment.

Carbonell posa en valor “la col·laboració públic-privada per a aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible en el municipi”. L’edil ha agraït a X-Elio la seua implicació en un assumpte que “millorarà el dia a dia dels xixonencs al mateix temps que es promou la transició ecològica”.

En la mateixa línia, el responsable de Desenvolupament de Negoci a Espanya de X-Elio, José Enrique Pardo, ha explicat que un dels principals objectius de la companyia és “identificar àrees en les quals puguem cooperar per a promoure el desenvolupament social i ecològic d’estos llocs”. Pardo confia a “continuar desenvolupant més iniciatives d’este tipus en tota Espanya i en altres països en els quals estem presents”.

Històric de notícies