Dec 21, 2023

Després de la Fira de Nadal de Xixona, l’Ajuntament ha volgut donar continuïtat a les activitats nadalenques i, a través de les regidories de Cultura i Festes, ha confeccionat un ampli programa pensat especialment per a disfrutar en família.

L’edil de Cultura Ainhoa López explica que “són dies molt especials i des de l’equip de govern posem un especial interès perquè els grans protagonistes d’estes festes, que són els xiquets, tinguen a la seua disposició activitats que els agraden i que els il·lusionen”.

Este mateix dijous tindrà lloc un concert al Cine de Dalt en el qual actuarà la coral formada per alumnes de les escoles de Xixona juntament amb la banda juvenil de l’Agrupació Artísticomusical El Trabajo.

El dissabte 23 els xiquets i xiquetes de Xixona compten amb una cita important: l’arribada del Pare Noel, que instal·larà la seua casa davant de l’Ajuntament i podrà ser visitada d’11:00 a 14:00 h. i de 17:00 a 20:00 h. També hi haurà, com l’any passat, un lloc gratuït de roses i cotó de sucre.

El diumenge 24 començarà amb una cercavila nadalenca conjunta de l’Agrupació Artísticomusical El Trabajo i la seua banda juvenil, que a més animen a qualsevol que ho desitge a acompanyar-los amb un instrument o accessori nadalenc per a, entre tots, crear el millor ambient com a avantsala de l’acte més autòcton del Nadal xixonenc: l’ancestral rodà d’aixames. Esta tradició es manté ben viva des de finals del segle XIX i enguany tornarà a congregar a desenes de xiquets per a cremar i rodar en la Plaça, a partir de les 19:00 h. les típiques torxes fetes d’espart.

Per a la següent setmana, en concret per al dimecres 27 i el dijous 28, s’ha organitzat el Nadal Divertit al parc del Barranc de la Font, perquè els més xicotets puguen passar uns matins entretinguts i educatius realitzant jocs i tallers de la mà d’ADA Kabiles.

Hem intentant programar activitats que siguen molt divertides per als xiquets, però no hem pensat només en ells, també pensem en els pares que estos dies necessiten conciliar la vida personal i la professional i busquen alternatives educatives per als seus fills”, explica Ainhoa López.

A les portes de l’any nou, el dia 29 de desembre, qui visitarà el lloc més dolç del món serà el patge reial, que vindrà de la mà de l’Associació d’Amics dels Reis Mags, i a qui els xiquets i xiquetes podran entregar les seues cartes d’11:00 a 13:30 h. davant de l’Ajuntament.

Per acomiadar el 2023, i en les hores prèvies al sopar de Nit de Cap d’Any, hi haurà una altra rodà d’aixames en La Plaça, per a mantindre la tradició d’atraure els bons desitjos per al 2024.

El 4 de gener a les 18:00 h. la cita serà al Cine de Dalt, per a disfrutar d’un espectacle de màgia i obrir boca per a la nit de Reis, en la qual tindrà lloc la tradicional Cavalcada, organitzada també per l’Associació d’Amics dels Reis Mags, en col·laboració amb la Regidoria de Festes, voluntaris i empreses. La desfilada començarà a les 18.00 h. des del Betlemet i recorrerà els carrers del centre del municipi.

Per als dies immediatament posteriors a Nadal, el següent esdeveniment en el calendari serà el Festival Internacional de Guitarra Ciutat de Xixona, que començarà el mateix diumenge 7 de gener.

Històric de notícies