Oct 31, 2023

El ple de l’Ajuntament ha aprovat finalment la modificació de crèdit de 265.000 euros que va ser rebutjada pels grups de l’oposició en l’anterior sessió ordinària. En esta ocasió, la proposta ha tirat avant gràcies als vots favorables de l’equip de govern del PSOE i l’abstenció del representant de Més Xixona. La resta de grups (PP, Compromís i Jijona Nos Une) han mantingut el seu vot en contra.

L’equip de govern havia decidit portar de nou la proposta a debat perquè, segons ha explicat el regidor d’Hisenda, Ricardo Mira, “no podia allargar-se més en el temps una situació que estava causant molts problemes al teixit social de Xixona i que era urgent desencallar, per tornar com més prompte millor a la normalitat i minimitzar els efectes negatius que ha provocat durant les últimes setmanes”.

La modificació de crèdit no estava contemplada en l’ordre del dia però l’equip de govern ha decidit introduir-la com a assumpte d’urgència. “Enteníem que no es podia demorar més, estem parlant de despeses que ja estaven previstos amb antelació, que són iguals o menors als de l’any passat, i que es pagaran amb uns diners dels quals ja disposava l’Ajuntament”.

Les àrees que estaven patint en major grau la situació de bloqueig eren educació, cultura, festes i esports. Una vegada aprovada la modificació de crèdit sí que es podran dur a terme totes les activitats que estaven previstes d’ací a final d’any, principalment dirigides als xiquets i joves, com els tallers municipals de ceràmica i costura, el projecte d’art-teràpia a desenvolupar en els tres col·legis o la programació nadalenca.

Els clubs i esportistes locals rebran les subvencions anuals previstes en el conveni i també els col·lectius festers, encara que dos d’estes festes -Sant Lluc i Geladors- ja s’han celebrat o estan fent-ho i, per tant, s’hauran vist afectada irremeiablement l’edició d’enguany. Per la seua banda, la Fira de Nadal i el Dia Mundial del Torró disposaran d’un pressupost que permetrà organitzar més activitats i millorar l’experiència per al visitant, com n’era la intenció.

Des de l’equip de govern assenyalen que “aprovar esta modificació de crèdit també permetrà que ens puguem centrar en el que ara és realment important, que és aprovar els pressupostos per a 2024”.

Històric de notícies