oct. 19, 2023

L’Ajuntament de Xixona ha donat la seua aprovació, amb el vot unànime de tots els grups polítics, al Pla Jove 2023-2026, un pla integral que contempla una sèrie de mesures i accions que seran prioritàries per a la regidoria de Joventut en els pròxims anys, amb l’objectiu principal de promoure el desenvolupament personal, professional i col·lectiu dels joves xixonencs.

L’edil responsable de l’àrea, Ainhoa López, ha ressaltat que “per primera vegada en la història, Xixona comptarà amb un pla director específic per a l’àrea de Joventut, elaborat per un tècnic contractat gràcies a una subvenció de l’IVAJ, que ha comptat amb la col·laboració de les tècniques municipals que treballen en el dia a dia d’esta parcel·la i amb la participació activa dels propis joves, que han tingut l’oportunitat de contribuir directament a la seua confecció”.

Amb eixa finalitat, es van dur a terme entrevistes presencials, enquestes en línia i dos fòrums participatius, on els joves van poder expressar les seues necessitats reals. Amb la informació proporcionada es van identificar les preocupacions i objectius d’este grup demogràfic i es van establir les mesures a adoptar.

El document s’estructura en sis àmbits principals d’acció: benestar i salut, emancipació, formació i ocupació, valors i participació juvenil, igualtat i diversitat, oci i temps lliure, i mobilitat i sostenibilitat. Dins d’estos sis apartats, es detallen 16 línies d’acció i 29 mesures específiques que s’implementaran al llarg dels quatre anys de vigència del pla.

La regidora de Joventut ha assenyalat que és deure de l’Ajuntament “acompanyar els joves en el camí i donar-los les eines necessàries per a continuar creixent. En este sentit, el pla significarà el començament d’una nova realitat per a ells, serà un abans i un després”.

Entre les accions previstes es troben la prestació de serveis d’assessorament individualitzat en matèria d’educació, orientació per a l’emancipació, suport en qüestions relacionades amb la sexualitat i afectivitat, programes de formació en primers auxilis o l’organització d’una variada agenda d’activitats d’oci.

A més, es contempla l’obertura de l’Espai Jove al parc del Cuarnero, un projecte que respon a una de les necessitats identificades en el Pla i que està prop de materialitzar-se. Alguns dels treballs d’adequació que s’han realitzat fins al moment són la retirada de prestatgeries de l’antiga biblioteca, la pintura de les parets, la reparació dels dos banys i la compra i col·locació de taules de ping pong, futbolins, videoconsoles i un equip per a veure cinema.

Històric de notícies