Sep 26, 2022

L’inici del curs acadèmic 2022-2023 s’ha completat a Xixona amb absoluta normalitat. El total de 956 alumnes matriculats a l’escola infantil Ángeles Custodios, els col·legis Cristòfol Colom, Eloy Coloma i Sagrada Família i l’IES Xixona compten amb la totalitat del professorat a les aules des de la primera setmana.

La regidora d’Educació, María Teresa Carbonell, ha avançat que “durant este curs l’Ajuntament té previst seguir avant amb les obres plantejades dins del Pla Edificant que, una vegada finalitzades, hauran permés rehabilitar i millorar centres que durant dècades pràcticament no s’havien tocat”.

Entre els projectes més destacats es troba la reforma del CEIP Cristòfol Colom, que compta amb un pressupost d’1.294.000 euros. El ple de l’Ajuntament ha aprovat el plec per a la licitació de les obres, que s’iniciaran amb una bateria d’actuacions en l’edifici d’infantil per a, entre altres coses, solucionar els problemes d’accessibilitat amb la instal·lació d’un ascensor.

Tal com explica l’edil d’Educació, María Teresa Carbonell, “es tracta d’una reforma àmplia i complexa que ha obligat a buscar les solucions més adequades per a dur-la a terme sense que supose un problema per al desenvolupament normal de les classes”. Per això, s’ha pres la decisió de dividir les actuacions en dos fases, de manera que es puga reubicar a l’alumnat afectat en altres aules del propi centre i de l’IES Xixona.

D’altra banda, està previst que en els pròxims dies finalitzen les obres del pavelló de primària en el CEIP Eloy Coloma, que han inclòs la rehabilitació de la coberta i façana i la substitució de les finestres, així com la construcció de dos edificis annexos al pati on se situaran les calderes i lavabos exteriors.

Anteriorment, també dins del Pla Edificant, s’havia renovat per complet la zona de jocs infantils i les escales d’accés al centre des de l’avinguda de la Constitució.

L’edil Carbonell ressalta “la ferma convicció de l’equip de govern local i de la Generalitat Valenciana que una educació de qualitat necessita centres educatius en les millors condicions i, a Xixona, estem prop de culminar la renovació de tots ells”.

En este sentit, en el CEIP Sagrada Família, els alumnes podran fer ús per primera vegada en un curs complet del nou pavelló destinat a menjador i gimnàs, que ha solucionat així una manca històrica. També està ja en ús la caseta per a vestuaris i magatzem.

D’altra banda, en l’IES Xixona, els projectes inclosos en el pla Edificant van finalitzar fa dos cursos, amb la renovació total de les cuines que s’utilitzen en el cicle formatiu de pa, rebosteria i confiteria.

Així mateix, este estiu s’han dut a terme diverses actuacions de manteniment en els diferents centres per un import de més de 7.000 euros. Alguns dels treballs han sigut la col·locació de mosquiteres, fontaneria, pavimentació, pintura o tractaments contra els tèrmits.

Igual que en els anys anteriors, Ajuntament i Generalitat han posat l’accent este nou curs a facilitar la conciliació a les famílies i, per això, l’aula de 2-3 anys a l’escola infantil Ángeles Custodios és totalment gratuïta, gràcies a les subvencions atorgades als pares i mares per totes dos administracions. També hi ha ajudes per a les aules de 0-1 i 1-2 anys, per a alleujar l’esforç econòmic que realitzen les famílies a l’hora d’assumir les despeses escolars.

Històric de notícies