des. 4, 2023

La Fira de Nadal de Xixona s’inaugurarà dimarts que ve 5 de desembre amb la presència d’Álex Cañada, subcampió de Masterchef 11, que torna a la localitat després d’haver estat apadrinant ja la celebració del Dia Mundial del Torró.

A casa meua, el torró sempre ha estat present en la taula nadalenca i ara estic feliç de tornar a Xixona per a la Fira de Nadal” ha reconegut el cuiner, que passarà uns dies en el municipi per a poder viure en primera persona este esdeveniment tan esperat.

Per la seua part l’alcaldessa Isabel López s’ha mostrat molt satisfeta amb què un jove com Álex Cañada, “que és molt conegut i seguit en xarxes socials i té una carrera molt prometedora com a xef, mostre tant d’interés a conéixer millor el món de torró i la Fira de Nadal”.

L’edició d’enguany mantindrà la duració de sis dies, des del dimarts fins el diumenge 10. “És molt més que un mercat nadalenc on vindre a comprar els millors torrons, dolços i regals per a les pròximes festes”, assegura Isabel López, “perquè concebem la Fira com una experiència completa i acollidora per a compartir amb la família i els amics, per això planifiquem una gran quantitat d’activitats per a tots”.

El programa d’enguany és el més musical i màgic de les últimes edicions. Els tradicionals tastos, exposicions i maridatges de torrons es completen amb nombrosos tallers de manualitats, ioga infantil o màgia per als més xicotets, entre moltes altres propostes que es poden consultar en la web oficial. La música també estarà molt present amb diverses cercaviles i concerts, que tindran lloc en la mateixa avinguda on està la Fira.

L’alcaldessa de Xixona ha volgut agrair la col·laboració les associacions culturals i socials de la localitat “que s’impliquen en l’organització de tallers i activitats que no sols ajuden a què el visitant es divertisca sinó que posen en valor la vida al poble”.

Així mateix, López Galera subratlla la col·laboració en la fira d’entitats com l’IES Xixona, que oferirà una degustació de pastissos i dolços, l’organització Jovempa, que celebrarà una trobada nadalenca a Xixona, o el Patronat de Turisme Costa Blanca, que patrocina un showcooking de cuina amb torró, en col·laboració amb l’associació Mujeres en Gastronomía (MEG).

La Fira de Nadal de Xixona atrau cada any a desenes de milers de persones. “L’any passat van acudir 127.000 visitants, registrats pels dispositius comptapersones que instal·lem en diversos punts del municipi, el que va suposar un nou rècord”, explica la primera edil.

En este sentit, per a garantir la millor experiència possible per als visitants, l’Ajuntament ha habilitat un cinqué pàrquing públic i gratuït i tindrà en funcionament dos autobusos llançadora per a connectar amb el centre de la localitat. A més, reforça l’oferta gastronòmica local amb una àrea de food trucks en el Barranc de la Font.

La Fira disposarà també d’un tren nadalenc que farà un recorregut pels principals carrers del municipi.

Històric de notícies