març 25, 2024

Xixona ha celebrat la seua 15a Gala de l’Esport en la qual s’ha reconegut els èxits i el treball dels esportistes, entrenadors i clubs durant el passat 2023.

En esta ocasió, el guardó al millor esportista masculí ha sigut per a Joan de Déu Martines, corredor per muntanya que va participar en l’Ultra-trail de Montblanc. Es tracta d’una prova molt prestigiosa per la duresa del seu recorregut: 173 quilòmetres amb un desnivell positiu de 10.000 metres per a travessar els Alps per tres països. A la gesta d’arribar a meta, després de 35 hores corrent, es va unir la iniciativa solidària del premiat de recaptar 7.000 euros destinats a la lluita contra el càncer.

En categoria femenina, la guanyadora ha sigut Verónica Jerez, atleta de marxa nòrdica que, malgrat iniciar-se en este esport en 2022, l’any passat va celebrar ja èxits destacats. Va ser convocada per la selecció valenciana a les proves de la Copa Espanya i va aconseguir guanyar totes les autonòmiques, el campionat autonòmic a Alcoi i la Copa FEMECV. A més, va aconseguir ser tercera en el rànquing nacional i en l’última prova, celebrada a Ceuta, va ser tercera malgrat el gran nivell i la duresa del terreny.

En la categoria de promeses, el guardó masculí va ser per al tenista Ignacio Felguera, que va guanyar sis tornejos durant 2023 i va ser subcampió en altres dos. Entre els resultats més destacats, va quedar campió del circuit de la Champions Bowl de València i Alacant i de l’Open Nacional de Tenis Ciudad de Béjar. Va ser subcampió del Trofeu Rafa Nadal i va jugar tres semifinals del circuit Marca.

Per part seua, la karateka de 14 anys Neus Gerez va ser la primera esportista xixonenca a proclamar-se campiona d’Europa del seu esport. Ho va aconseguir l’any passat a Cadis després de completar un torneig brillant. A més, va firmar altres resultats molt meritoris, com guanyar dos jornades de lliga de la Comunitat Valenciana i proclamar-se campiona finalment.

El premi a millor club se l’ha emportat el Xixona Esportiu, després d’una temporada 2022-2023 en la qual va destacar, per damunt de tot, l’ascens aconseguit per l’equip aleví després de completar una lliga sense entropessons. Per la seua banda, el premi a la millor escola esportiva ha sigut per a la d’acondicionament físic i el de millor monitora per a Blanca Albert, que fa classes d’aeròbic i de gimnàstica per a majors.

La Gala s’ha tancat amb l’emotiu premi a la trajectòria esportiva, que en esta ocasió ha recaigut en Pablo Pineño, Francisco Carreño i José García, fundadors de l’escola de karate i del Club Karate Shotokan Xixona fa 40 anys. Des dels seus inicis, han atret a un gran nombre de xixonencs i xixonenques a la pràctica d’este esport, en el qual es promouen valors com el respecte, el treball i la companyonia.

En la Gala han intervingut l’actual regidor d’Esports, Marcos Ros, i també Cristian Sirvent, edil de l’àrea durant l’any passat, que han coincidit a l’hora de felicitar els premiats pels seus mèrits i a animar a la societat xixonenca a continuar fomentant la pràctica esportiva en el dia a dia.

Històric de notícies