set. 20, 2023

Els britànics Freddie Milne i Max Freeman s’emporten la victòria
en un exigent Rallye Ciutat de Xixona

Les carreteres i camins de Xixona i altres localitats pròximes han sigut escenari este passat cap de setmana de la novena edició del Rallye Ciutat de Xixona, que novament ha despertat un gran interés entre els aficionats al motor de tota la província.

Després de l’entrega de premis, en la qual van estar presents l’alcaldessa Isabel López i el regidor de Turisme Bart Bus, el regidor d’Esports Cristian Sirvent va destacar que “malgrat la pluja que va caure la vesprada-nit de divendres, ja en la cerimònia de presentació dels equips hi va haver una notable presència d’aficionats i eixe interés s’ha evidenciat en els diferents trams, amb molts aficionats disfrutant de la prova i animant els pilots”.

L’edició d’enguany del Rallye Ciutat de Xixona comptava amb l’al·licient de vore de nou en acció al sis vegades campió d’Espanya, Miguel Fuster, que tornava a la competició després de quatre anys. El pilot de Benidorm va demostrar en la primera meitat de la jornada que havia tornat en plena forma, situant-se com a líder provisional juntament amb el seu copilot, Nacho Aviñó.

No obstant això, en el tram d’Onil, el seu cotxe va començar a tindre problemes en la direcció que els van obligar a abandonar la prova. En eixe moment, la parella britànica formada per Freddie Milne i Max Freeman van prendre el comandament de la classificació per acabar inscrivint el seu nom en el palmarés del Rallye Ciutat de Xixona, per davant de Polidura-Soto i Ortolà-Villora.

El president del Club d’Automobilisme Xixona, Víctor Cañizares, ha ressaltat que “dels 57 equips que es van presentar el divendres, tan sols 34 van aconseguir finalitzar la prova, la qual cosa demostra l’exigència del recorregut que hem plantejat enguany”. En este sentit, el Rallye comptava amb un total de 114 km cronometrats i més de 400 de recorregut total.

L’elevat nombre d’assistents, entre equips, acompanyants o aficionats, ha tingut un impacte molt positiu en l’hostaleria local. En els pròxims mesos el terme municipal de Xixona -el cinqué més gran de la província- albergarà també proves com el Trofeu d’Orientació Pous de Neu de l’1 d’octubre, inclòs en els Jocs Europeus de Policies i Bombers, la Pujada a la Penya Migjorn, que també arribarà el 4 de novembre a la seua novena edició, o La Terreta Bike Marahon, que tindrà lloc el 3 de febrer.

Històric de notícies