Jun 19, 2023

Isabel López Galera seguirà al capdavant de l’Ajuntament de Xixona durant els pròxims anys, gràcies als vots dels sis regidors socialistes. La resta d’edils -set en total- han votat en blanc en la sessió d’investidura. D’esta manera, la candidata socialista assoleix la seua tercera legislatura com a primera edil, la cinquena consecutiva en què el PSOE ostenta l’alcaldia.

L’alcaldessa ha dit en el seu discurs que vol “una Xixona que cresca i de la qual estar orgullosos, perquè eixa és la força que ens mou i el motiu d’acceptar el repte de ser alcaldessa. Tenim clar que es governa per a tots i que les millors decisions són les que es prenen pensant en el millor per a hui i per al futur, en les quals pesa el bé general i la defensa d’allò públic”.

En les passades eleccions el PSOE va ser la força més votada amb 1.452 vots (un 41’56%), el que li va reportar sis regidors, un més que en la passada legislatura. Bart Leo Jozef és la cara nova i continuen Isabel López, Ricardo Mira, María Teresa Carbonell, Cristian Sirvent i Ainhoa López.

El PP va obtindre 705 vots (20’18%) i tres regidors, un més que en els últims quatre anys. Els populars renoven els seus representants, que esta vegada seran Víctor Manuel Masià. César Mira i José Manuel Vázquez.

El següent més votat va ser Compromís, amb 548 sufragis (15’68%) i dos regidors, les mateixes actes amb què comptava anteriorment i que, en esta ocasió, són per a Lucas Sirvent i María José Mateo.

Per la seua banda, Xixona Ens Uneix, amb 274 vots (7’84%), i Més Xixona, amb 260 (7’44%), van obtindre un regidor cadascun. Els representants d’estes formacions seran Eduardo Ferrer i Marcos Ros, respectivament.

Isabel López ha posat l’accent en el fet que “només quatre de les 13 persones que ens asseurem en la taula del Ple municipal som dones. Representem el 50% de la població mundial i seria just que també ens animàrem a participar més i que tinguérem les portes obertes per a poder fer-ho”.

La sessió d’investidura de la nova corporació municipal de l’Ajuntament de Xixona ha tingut lloc en El Teatret, davant de més d’un centenar d’assistents.

Històric de notícies