Dec 19, 2023

La 15a edició de la Fira de Nadal de Xixona, que ha tingut lloc del 5 al 10 de desembre, ha batut un nou rècord de visites. Al llarg dels sis dies van passar per la Fira 140.000 visitants únics, que en molts dels casos van repetir més d’un dia fins a aconseguir un nombre total de visites de 159.022. Les dades procedixen d’un estudi encarregat per l’Ajuntament a l’empresa especialitzada Data For Life, que comptabilitza el nombre d’assistents a través de la detecció de mòbils.

L’alcaldessa Isabel López considera que “la tecnologia ha tornat a evidenciar que el creixement d’este esdeveniment és imparable i que s’ha convertit de manera molt rotunda en l’esdeveniment turístic més multitudinari de la Comunitat Valenciana durant el pont de desembre”.

El mesurament quantitatiu revela també que el dia de major afluència va ser el Dia de la Constitució, el dimecres 6 de desembre, quan prop de 35.000 persones van visitar la localitat, seguit molt de prop per l’altre festiu nacional, el Dia de la Immaculada, en el qual es van superar els 31.000 assistents.

Les hores de major concurrència a este esdeveniment, organitzat conjuntament per l’Ajuntament i l’Associació d’Empresaris, Comerciants i Professionals de Xixona (AEX), van ser en general d’11:00 a 13:00 i de 17:00 a 19:00, coincidint amb les franges de major concentració de tallers familiars, visites guiades, tastos, maridatges, actuacions musicals i altres activitats programades.

Hem detectat que els visitants no venen només a comprar torró, sinó que aprofiten per a passar el dia a Xixona, disfrutant de l’ampli programa que organitzem i dels passejos pel poble, i de fet molts d’ells tornen més dies”, ha afegit l’alcaldessa. Segons les dades que oferix l’estudi, del total de visitants que va rebre la Fira durant els sis dies, un 42% ells van ser recurrents, és a dir, que van acudir a la Fira més d’un dia.

Esta edició ha sigut una de les més completes quant a activitats i, sens dubte, hem aconseguit que el públic poguera gaudir d’una experiència completa a Xixona”, assegura Isabel López, que també destaca que “les xarxes socials es van bolcar amb la Fira de Nadal i es van aconseguir xifres d’abast orgànic de prop de 900.000 persones en Facebook i més de 12.300 en Instagram”. Ací va ser important la presència del subcampió de MasterChef Álex Cañada, que va estar present en la Fira i va participar en diverses activitats.

L’alcaldessa insistix que “encara que la Fira haja acabat, Xixona continua oberta i continuem tenint a la disposició de qui ho desitge un gran assortit de torrons, dolços i productes nadalencs de les empreses xixonenques, així com moltes altres possibilitats per disfrutar ací del Nadal”. Exemples d’açò són el Betlemet -el naixement de grandària natural situat en el Barranc de la Font-, el majestuós arbre de Nadal de 7 metres d’altura decorat amb creacions artesanals de les ganxilleres de Xixona, i la gran bola de Nadal lluminosa col·locada en la placeta del carrer Alcoi.

Històric de notícies