Nov 11, 2023

La Junta Local de Seguretat ha mantingut la seua reunió anual, en la qual han estat presents l’alcaldessa Isabel López, els tinents d’alcalde Ricardo Mira i María Teresa Carbonell i el subdelegat del Govern Carlos Sánchez, juntament amb representants de la Guàrdia Civil, Policia Nacional, Trànsit, Policia adscrita i Policia Local.

En esta reunió s’ha prestat especial atenció al problema dels ciberdelictes, que estan augmentant tant a Xixona com al conjunt del país. A més, com tots els anys, la violència de gènere ha sigut un altre dels assumptes que s’han abordat amb especial interés en la Junta Local de Seguretat.

La reunió també ha servit per a planificar el dispositiu especial que s’establirà per a la Fira de Nadal en matèria de trànsit i seguretat. En este sentit, s’ha posat damunt de la taula la possibilitat d’ampliar els aparcaments perquè s’afigen noves zones a les ja existents.

Un altre dels punts recurrents és el de la seguretat viària en la Carrasqueta. S’ha destacat que els sinistres han baixat i que hi ha hagut una major vigilància mitjançant vehicles camuflats, radars i drons, juntament amb una major conscienciació. La creació de la ruta ciclista ha tingut una influència molt positiva, perquè ha portat aparellada més recursos i controls. Malgrat això, s’ha hagut que lamentar una mort i diversos ferits greus durant el que portem d’any.

Finalment, s’ha fet balanç de les 14 xarrades informatives i de sensibilització que s’han dut a terme durant l’any en col·legis i instituts, de les quals sis tractaven sobre la violència de gènere.

Històric de notícies