May 8, 2024

El ple de l’Ajuntament de Xixona ha aprovat el pressupost municipal per a l’exercici 2024, amb els vots favorables de PSOE, Més Xixona i Compromís i les abstencions de PP i Jijona Nos Une.

L’alcaldessa, Isabel López Galera, considera “una gran notícia l’aprovació dels comptes municipals perquè, a pesar de l’augment en l’IPC i en els sous de funcionaris, s’ha aconseguit que totes les regidories puguen mantindre el nivell de despesa sense haver de pujar els impostos, que estan congelats des de fa 16 anys”.

La previsió de despesa del consistori xixonenc és de 10.722.000 euros, que suposen un increment d’un 11,41% respecte als comptes de 2021, que són els que encara estaven en vigor de manera prorrogada. És un pressupost major, a pesar que l’IPC de les despeses s’ha incrementat un 16% i el salari dels funcionaris públics un 9%. En este últim apartat, s’ha tingut en compte la incorporació de dos nous tècnics per a poder atendre l’espai jove que s’obert a la casa del Cuarnero.

El regidor d’Hisenda, Ricardo Mira, ha explicat la dificultat que comporta l’elaboració d’uns pressupostos que atenguen totes les necessitats del municipi “tenint en compte que només als capítols de personal i dels tres contractes més importants -electricitat, recollida de residus i neteja viària i gestió de SUMA- ja es destina prop d’un 85% del total”.

Sobre les inversions previstes per a enguany, ja s’ha habilitat crèdit per import de 4’6 milions per a escometre la restauració de la Casa Aracil, les obres del CEIP Cristòfol Colom, les actuacions previstes per a les ARRUR en el nucli antic, la remodelació del carrer del Vall o la renovació del col·lector dels carrers Castalla i Vicent Cabrera.

També s’ha aprovat una nova modificació de crèdit d’un milió d’euros per a poder realitzar les obres d’adequació del paratge del Salt i la compra i enderrocament d’habitatges del nucli antic que es troben en situació de ruïna, entre d’altres actuacions.

A més, l’equip de govern recalca que “gràcies a la bona gestió de tots estos anys, l’Ajuntament compta amb capacitat per a destinar fins a 6 milions d’euros més a inversions, juntament amb les que ja estan previstes per a enguany”.

Històric de notícies