jul. 29, 2022

Les obres serviran per a consolidar un total de 30 metres lineals de mur i també s’aprofitarà per a millorar altres àrees com el circuit viari.

Les intenses pluges que van caure durant la primavera van provocar la caiguda de part del mur situat al costat dels gronxadors del parc municipal del Cuarnero, el que va obligar a tancar esta zona davant el risc que hi haguera més despreniments.

Després d’analitzar els tècnics municipals les millors alternatives amb les quals garantir la màxima seguretat, l’Ajuntament de Xixona donarà inici pròximament a les obres per a la seua reconstrucció, que tindran un cost aproximat de 47.000 euros.

El projecte contempla l’alçament i consolidació de la part afectada, uns 30 metres de longitud. Així mateix, es contempla un reforç especial amb la construcció d’una paret de formigó i la recuperació de la classe de pedra original per a garantir la continuïtat estètica del mur.

La posada en marxa d’estos treballs de reparació al parc del Cuarnero no ha estat exempta de dificultat a causa de la complexitat de les obres. “La caiguda del mur va revelar problemes que no es veien a simple vista, per la qual cosa hem hagut de desenvolupar un projecte que va més enllà d’una mera reparació”, explica l’alcaldessa.

Juntament amb l’obra de reconstrucció, que es pretén finalitzar abans de l’inici de les classes el mes de setembre, l’Ajuntament també durà a terme millores en altres àrees recreatives del parc, com el circuit infantil d’educació viària.

El consistori pretén així potenciar l’ús del parc del Cuarnero com un dels principals punts de trobada dels veïns de Xixona. Juntament amb estes millores, la zona rebrà un nou impuls amb la ubicació de l’Espai Jove, destinat als col·lectius juvenils de la localitat, que es farà efectiva quan la biblioteca municipal es trasllade definitivament a la Casa Rovira.

Esta casa senyorial del segle XVIII ha sigut sotmesa a un procés de rehabilitació integral per a la seua recuperació i ús com a espai destinat a la ciutadania i està pendent de ser moblada, per a poderutilitzar-la com a biblioteca. “Seguint els terminis que ens marca la llei de contractes, esperem poder inaugurar-la abans que acabe l’any”, desitja la primera edil.

Històric de notícies