Feb 6, 2024

L’Ajuntament de Xixona durà a terme en les pròximes setmanes la instal·lació de fanals en el tram del carrer del camí de Salt que va des de l’encreuament amb el carrer Josep Maria Samper fins a l’encreuament amb la CV-800. Es tracta de la zona situada just davall de la bassa de don Vicente.

Anteriorment, fa uns mesos, s’havia posat ja un tram de fanals en el mateix carrer, en esta ocasió en la part posterior de la caserna de la Guàrdia Civil i el col·legi Cristòfol Colom, fins a l’encreuament amb el carrer Manuel Galiana i Uriarte.

La regidora d’Urbanisme i Obres Públiques, María Teresa Carbonell, explica que “esta és una via molt transitada tant pels vehicles que entren i ixen per la circumval·lació com per les persones que la utilitzen per a passejar, per la qual cosa era molt necessari millorar les condicions de seguretat viària amb una bona il·luminació”.

La primera fase va tindre un cost de 17.340,75 euros, que van ser subvencionats íntegrament per la Diputació d’Alacant, i va consistir en la col·locació de sis fanals solars de tipus LED. En el cas d’esta segona actuació, l’import del contracte és de 17.817,99 euros i, per les característiques del tram, els fanals no seran solars, el que obligarà a realitzar canalitzacions subterrànies perquè la llum elèctrica s’estenga pels 60 metres de carrer.

Esta millora en la il·luminació en una via urbana de Xixona se suma a la que ja es va realitzar a finals de 2022 en un altre dels accessos al municipi, el carrer de Castalla, que anteriorment no comptava amb enllumenat i que en l’actualitat disposa de fanals solars LED durant tot el seu recorregut fins a la rotonda del castell.

Històric de notícies