jul. 20, 2022

El projecte impulsat per ANHCEA i finançat en part per la Diputació d’Alacant serà, a més, la seu del la Associació Nacional de Gelaters Artesans.

Xixona fa un pas més cap a la construcció del nou centre europeu d’investigació del gelat artesà. IVACE i Ajuntament han signat l’escriptura de cessió al consistori d’una parcel·la de quasi 2.200 metres quadrats de superfície en el Polígon industrial L’Espartar III.

Ara serà l’Ajuntament el que, al seu torn, cedisca el terreny a l’Associació Nacional de Gelaters Artesans per a la creació del centre que ha d’estar en marxa en un termini màxim de 4 anys.

L’acte de formalització de les escriptures ha comptat amb la presència del conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, en representació de l’IVACE, i l’alcaldessa de Xixona, Isabel López.

També han assistit el president dels gelaters, Marco Miquel, la directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, Júlia Company, i Javier Gutiérrez, regidor d’Urbanisme i diputat provincial d’Infraestructures, a més d’altres membres de la corporació municipal com la regidora de Patrimoni, María Teresa Carbonell i el regidor de Promoció i Desenvolupament Econòmic, José Martínez.

L’alcaldessa ha donat l’enhorabona a tota la família geladora per esta cessió, que suposa el primer pas per a fer realitat l’institut d’investigació, i ha posat de manifest que estan “cuidant als principals sectors productius de Xixona, com són el torró i el gelat, per a ajudar-los a innovar i créixer”.

López també ha posat en valor el treball dels gelaters artesans de Xixona, amb una imatge de marca i qualitat que “traspassa fronteres i té repercussió internacional”.

Per la seua banda, el conseller ha assegurat que “hui dia un sector sense investigació i innovació és un sector molt poc competitiu, per això és tan important que es faça realitat este projecte, que permetrà atendre les necessitats actuals del sector gelater i que compta, a més, amb el suport de totes les administracions, amb independència del color polític”.

El president d’ANHCEA ha reconegut la il·lusió que tot el sector té posada en esta iniciativa que permetrà als seus membres comptar amb les formació i els recursos innovadors necessaris per a continuar sent referent a tot el món. “Els gelaers artesans no tenim espais ni recursos en els nostres obradors per a experimentar com puguen tindre les grans indústries, per això és tan important per a nosaltres comptar amb este centre”.

El nou edifici serà, a més, la seu de l’Associació Nacional de Gelaters Artesans, que romandrà d’esta manera a Xixona, la localitat amb major cens d’estos professionals a tot el món. La parcel·la, cedida per l’IVACE per als pròxims 30 anys, està situada just al costat de la seu del Consell Regulador de la IGP Xixona i torró d’Alacant, “la qual cosa ens permetrà aprofitar les sinergies amb la indústria del torró”, ha assegurat Miquel.

L’edifici serà construït amb fons propis d’ANHCEA, que compta amb el compromís de la Diputació d’Alacant per a finançar gran part del projecte.

Històric de notícies