abr. 18, 2023

Les dades de l’atur a Xixona del passat mes de març reflecteixen un descens històric del nombre d’aturats. Concretament, se’n van comptabilitzar 280, el 7,6% de la població activa, la qual cosa suposa un descens del 36,6% enfront del mateix mes de 2022. Es tracta de la millor xifra en un mes de març des d’almenys l’any 1986.

L’alcaldessa de Xixona, Isabel López, considera que “les dades tan positives de l’ocupació confirmen el dinamisme i el bon moment que travessa el teixit industrial i comercial de Xixona que, a més de les empreses torroneres, té també altres focus de generació de feina com són el sector gelater, la multinacional Procter & Gamble -una de les factories amb més treballadors de la província-, impremtes i empreses auxiliars”.

La xifra registrada al març a Xixona d’un 7,6% d’atur és encara més significativa en comparar-la amb la taxa de la comarca de l’Alacantí (12,14%), la província d’Alacant (11,40%), la Comunitat Valenciana (10,26%) o el conjunt del país (12,87%).

Aquestes xifres de rècord en l’ocupació a Xixona destaquen, a més, perquè s’han aconseguit fora de la temporada de torró. Per a Isabel López, aquest fet demostra que “la localitat està trencant amb el sostre de l’estacionalitat, oferint noves oportunitats laborals al llarg de tot l’any”.

Respecte a febrer de 2023, l’atur va baixar en un 4,4% amb 13 aturats menys. L’ocupació marca així una tendència positiva des de principis de l’any 2023 en encadenar dos mesos consecutius a la baixa.

La primera edil explica que “hi ha altres factors que expliquen aquestes bones dades com són el suport a les empreses per part de l’Ajuntament, la inversió de la Generalitat en les millores dels polígons industrials, així com la reforma laboral impulsada pel Govern d’Espanya”.

Històric de notícies