febr. 29, 2024

L’espai jove de Xixona, situat en l’antiga biblioteca del Parc del Cuarnero, ha complit un mes des de la seua inauguració el passat 27 de gener. Des d’aleshores, prop de 200 usuaris han passat per les instal·lacions, que han estat obertes tots els caps de setmana: els divendres i dissabtes de 17:00 a 23:00 hores i els diumenges de 17:00 a 21:00 hores.

La regidora de Joventut, Ainhoa López, explica que “en total són 16 hores setmanals en les quals els adolescents disposen d’un espai tancat i segur per a ells que els permet socialitzar i passar-ho bé amb tot l’equipament de què allà disposen”.

En este sentit, un dels atractius d’este espai jove és que compta amb futbolins i taula de ping-pong. També hi ha una sala amb videoconsola en la qual s’organitzen partides per grups i torns de 30 minuts amb els jocs que actualment són els més populars entre este segment d’edat, com Fifa 2024, NBA 2K2024, Sonic Superstar, Hogwarts legacy, Just Dance 2024, Astro Boy, Gran Turismo 7, Minecraft Legends, Spiderman 2 o Call of Duty.

Tot això està tenint molta acceptació i hem decidit posar en marxa tornejos de futbolí, ping-pong, Just Dance i FIFA que seran fixos tots els mesos, amb la idea que hi haja un rànking de jugadors que es vaja actualitzant en funció dels resultats”, ha avançat la regidora.

Durant estes setmanes, la dinamitzadora juvenil contractada per l’Ajuntament ha promogut diferents activitats entre els usuaris, relacionades amb celebracions internacionals com el dia mundial de la pizza, l’any nou xinés, el dia de l’amistat o el carnestoltes.

El diumenge és el dia que es reserva per a una sessió de cinema, en la qual ja s’han projectat les pel·lícules “No mires arriba”, “La sociedad de la nieve” i “La llamada”.

L’espai jove també és un lloc compromés amb la igualtat de gènere i, per això, el 9 de març, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, hi haurà una activitat interactiva i taula dolça per als assistents.

Actualment, el departament de Joventut de l’Ajuntament està duent a terme una campanya informativa perquè tots els usuaris completen el formulari d’inscripció i obtinguen així el seu carnet de soci gratuït, que d’ara en avant serà necessari per a podrà entrar al recinte. D’esta manera es tindrà un registre més complet de tots els usuaris amb què compta l’espai jove.

Històric de notícies