Nov 27, 2022

El xef del restaurant L’Escaleta, Kiko Moya, reconegut amb dos estreles Michelin i tres sols Repsol, serà protagonista en la Fira de Nadal de Xixona amb el showcooking “Saborea Costa Blanca”, que comptarà també amb la participació d’Alexis Zaragoza, xef xixonenc format en les cuines del prestigiós restaurant ABaC de Barcelona, amb Jordi Cruz.

L’alcaldessa de Xixona, Isabel López, creu que “esta serà una demostració de molt de nivell, perquè tindrem a un dels cuiners més reconeguts del país juntament amb un xixonenc que apunta alt”. “Amb estos dos xefs i amb el torró de Xixona com a ingredient estrela, segur que el resultat en el plat serà espectacular”, ha pronosticat la primera edil.

Este esdeveniment, organitzat pel Patronat Costa Blanca en col·laboració amb l’Ajuntament de Xixona, tindrà lloc a la sala municipal El Teatret el diumenge 4 de desembre a partir de les 13:00 hores.

Kiko Moya elaborarà diversos aperitius salats, que formen part de la carta del seu restaurant, en els quals el torró de Xixona i el torró d’Alacant seran ingredients fonamentals. Segons les seues paraules, pretén “donar la importància que es mereix a un producte del nostre entorn més pròxim, fet del fruit dels ametlers que conformen el paisatge d’esta terra”.

Per la seua banda, Alexis Zaragoza prepararà dos plats: un entrant que combina el torró en diferents formes amb el foie i també unes postres amb el dolç xixonenc com a protagonista. “El torró ha de tindre presència en l’alta cuina i anar més enllà del Nadal, perquè és un producte que pot consumir-se tot l’any”, ha explicat.

Este showcooking “Saborea Costa Blanca”, per al qual no serà necessària inscripció prèvia, és una de les activitats paral·leles que tindran lloc durant la Fira de Nadal de Xixona, que se celebrarà entre els dies 3 i 8 de desembre en la capital del torró i que, a més de ser el major mercat de torrons, dolços i regals nadalencs de la Comunitat Valenciana, s’ha convertit en una cita familiar imprescindible per a disfrutar durant el pont de la Constitució.

Entre les diferents propostes, hi haurà tastos de torrons, passacarrers nadalencs, actuacions musicals, atraccions per a xiquets, contacontes, balls, un tren turístic i moltes activitats més.

Històric de notícies