maig 5, 2023

Este divendres, 5 de maig, comença la desena edició de Tapejant amb Torró per Xixona, una ruta de tapes que compta amb l’al·licient que les propostes gastronòmiques inclouen el torró entre els seus ingredients.

L’alcaldessa de Xixona, Isabel López, ha recordat que este esdeveniment “ha sigut un èxit des de la primera edició, perquè els cuiners xixonencs han fet creacions increïbles, que agraden a tots, i amb les quals han demostrat que el torró és un ingredient molt interessant per a donar-li un toc especial i sorprenent a quasi qualsevol plat”.

Esta vegada seran deu els establiments participants, que oferiran les seues tapes amb torró IGP Xixona durant tots els caps de setmana del mes de maig, de divendres a diumenge. Cadascun d’ells presentarà a concurs una tapa, que optarà a emportar-se algun dels tres primers premis.

El regidor de Turisme, Eduardo Ferrer, ha revelat que la dinàmica del certamen tindrà algunes variacions respecte a anteriors edicions, ja que “les tapes premiades les decidirà un jurat professional format per professors del CdT Alacant i encapçalat pel seu director, Antonio Crespo”.

La combinació de carns amb torró tornarà a estar present en el Tapejant amb tapes de rellom amb torró o de fricandó amb búrgul al torró. El dolç xixonenc també es complementarà amb peix i marisc: és el cas de les tapes de gambot amb salsa de torró al teriyaki o el tàrtar de tonyina amb pols de torró de Xixona i garrofeta de mújol.

Unes creïlles a la xixonenca, un flamenquí amb torró o un trifle xixonenc són altres creacions salades de la ruta de tapes d’enguany, però també n’hi ha de dolces, com una llesca amb ou farcida de torró amb crema caramel·litzada o un gelat amb dos boles de torró.

El president de l’Associació d’Empresaris, Comerciants i Professionals de Xixona (AEX), Alfonso Gutiérrez, celebra que el Tapejant recupere el seu format habitual, sense les restriccions a les quals va obligar la pandèmia, “perquè es tracta d’un esdeveniment que agrada molt als xixonencs i visitants, anima a eixir al carrer, dona molta vida al poble i permet disfrutar de la rica gastronomia local d’una forma poc habitual”.

Els comensals tindran l’oportunitat de votar les millors tapes a través del passaport que hauran d’encunyar en tots els establiments i que els servirà per a entrar en el sorteig de premis com experiències gastronòmiques, nits d’hotel, productes gurmet o, fins i tot, un tractament dental en una clínica local.

El regidor de Turisme ha recordat que els visitants poden trobar informació ampliada dels establiments i de les tapes que es presenten a concurs en la web www.tapeandoconturron.es.

Els deu locals que participen en esta desena edició són Bar Cafetería Oro Negro, Bar Nou Xixonenc, Cafetería Ca Blanes, Casa Rural Jijona, Cervecería El Mosset, Cervecería VicMo, Heladería Antiu Xixona, Restaurante El Casino, Restaurante El Trabajo y Restaurante L’Entrepà.

Històric de notícies