Apr 28, 2023

La ministra d’Educació i Formació Professional, Pilar Alegría, ha visitat hui Xixona per a conéixer de primera mà als qui seran els principals actors del nou sistema d’FP dual que es pretén implantar en el municipi a partir del pròxim curs: l’institut de secundària i les fàbriques, fonamentalment del sector del torró.

L’alcaldessa de Xixona, Isabel López, ha agraït a la ministra “que ens haja traslladat el seu suport per a la implementació de la FP dual, perquè estem treballant molt perquè es convertisca prompte en una realitat i que, així, puguem posar en pràctica una modalitat formativa que augmentarà l’ocupabilitat dels nostres joves i que també serà beneficiosa per a les empreses”.

Alegría ha recorregut les instal·lacions de l’IES Xixona, on ja s’imparteix un cicle formatiu de Grau Mitjà en Pa, Rebosteria i Pastisseria que prepara als futurs professionals d’uns sectors que a Xixona compten amb protagonisme destacat.

Posteriorment, la ministra ha acudit a la fàbrica de Turrones El Lobo, on ha mantingut una trobada amb César Soler i José Manuel Sirvent, president i vicepresident del Consell Regulador de la IGP Xixona i Torró d’Alacant, com a representants del sector empresarial que serà clau per a la implantació de la FP dual.

La regidora d’Educació, María Teresa Carbonell, ha assegurat que “es tracta d’un sistema formatiu idoni per a una població com la nostra, perquè existeix un gran teixit industrial que necessita un relleu generacional i que tindrà l’oportunitat d’anar de la mà dels joves per a cobrir eixes necessitats”. “Al mateix temps, els estudiants es beneficiaran d’una ràpida introducció en el mercat laboral que els permeta sumar experiència des de ben prompte”, ha afegit.

Durant la visita, els professors i alumnes de 1r i 2n de batxillerat que van guanyar recentment el primer premi del concurs nacional “Acció pel clima”, han donat a conéixer el seu projecte a la titular d’Educació. Es tracta d’una proposta que, a través de plaques solars i la recollida de l’aigua de pluja, facilita el reg automàtic de l’hort urbà situat al costat de l’institut, controlant també la temperatura i la humitat a través de sensors.

En la visita també han estat presents la consellera d’Educació, Raquel Tamarit, la secretària general de Formació Professional, Clara Sanz, el secretari autonòmic d’Educació i FP, Miguel Soler, el director general d’FP, Manuel Gormicia, i el director territorial d’Educació, David Vento, entre altres autoritats locals, autonòmiques i nacionals.

Històric de notícies