nov. 24, 2022

L’Ajuntament de Xixona ha sigut el lloc triat perquè el Govern d’Espanya, a través del Ministeri de Política Territorial i el Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, pose en marxa a la província d’Alacant el Pla d’Acostament de l’Administració de l’Estat a la Ciutadania del Món Rural. L’objectiu de les sessions presencials és explicar els serveis que es presten a través de l’administració electrònica de l’Estat.

La subdelegada del Govern, Araceli Poblador, ha acudit a la presentació del pla i a la primera xarrada informativa, a la qual podia assistir qualsevol ciutadà de la localitat. Poblador ha explicat que este pla pretén que l’administració siga pròxima amb totes les persones, amb la finalitat d’enfortir la cohesió social i territorial, combatre la bretxa digital i reforçar la igualtat d’oportunitats”.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Xixona, Isabel López, ha valorat la importància d’estes xarrades perquè considera que “encara hi ha molts ciutadans que no disposen de la informació o dels coneixements adequats per a manejar-se en la seu electrònica i és la nostra obligació com a administració pública que tots puguen conéixer les possibilitats que ofereix i fer-ne ús d’ella”.

En les xarrades presencials, que tindran lloc en un total de 65 municipis d’entre 500 i 8.000 habitants, s’ofereix informació sobre diferents aspectes de l’administració online, com els canals d’assistència o com accedir de manera electrònica als serveis i tràmits a través de les credencials digitals.

També es detalla en què consisteix la carpeta ciutadana, que és l’espai virtual amb el qual compta cada persona per a facilitar el seu contacte amb les administracions públiques i que permet, entre d’altres coses, accedir a informació sobre procediments i consultar dades personals.

L’Ajuntament de Xixona és conscient de la necessitat de facilitar l’accés als tràmits per la via electrònica i, per això, enguany s’ha renovat la web municipal i seu electrònica amb l’objectiu que siga més intuïtiva i àgil.

Històric de notícies