febr. 28, 2024

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Xixona torna a activar per segon any consecutiu el xec “Posa’t en marxa”, per ajudar amb 100 euros els joves que este 2024 complisquen 18 anys i vulguen obtindre el permís de conduir turismes, furgonetes i vehicles de fins a 3.500 quilos.

La regidora responsable de l’àrea, Ainhoa López, ha explicat que “es tracta d’una edat a la qual augmenten les necessitats de moure’s fora del municipi, tant per qüestions d’estudi com d’oci, i des del consistori volem facilitar que els joves puguen acudir a tot això sense necessitat d’anar-se’n a viure a un altre lloc, ja que Xixona està prop de tot”.

Els beneficiaris d’estos bons per al permís de conduir B són els joves nascuts en 2006 que estiguen empadronats en el municipi i la manera de sol·licitar-los és molt senzilla, ja que només cal emplenar un formulari online que facilita la regidoria de Joventut. La petició es pot fer durant tot 2024 a mesura que les persones interessades complisquen els 18 anys.

Ainhoa López considera que “a esta edat les despeses per a la família es disparen i esta és una manera d’ajudar a què l’economia no supose un fre per al desenvolupament educatiu i social dels joves”.

El bo es pot utilitzar exclusivament a l’autoescola local i servix per sufragar tant les despeses de matriculació com una part del cost de les classes teòriques i pràctiques. No podran sol·licitar-lo els qui ja disposen del permís de conduir B, però sí els qui hagen superat la part teòrica i tinguen encara pendent la pràctica.

Esta iniciativa de suport econòmic als joves es va posar en marxa l’any passat, durant el qual ja es van repartir un total de 45 bons. En el que portem de 2024 se n’han concedit 20. Per a resoldre qualsevol dubte es pot contactar amb l’oficina municipal de Joventut a través del número de whatsapp 642858063 o de manera presencial en les oficines generals de l’Ajuntament al carrer Alcoi, 12.

Històric de notícies