febr. 17, 2023

Xixona tornarà a comptar amb el millor ambient fester aquest dissabte amb la celebració del Mig Any de les dos festes de moros i cristians amb les que compta la localitat: les patronals d’agost i les dels gelaters d’octubre. En total seran 14 les filaes que prendran part en les dos desfilades programades.

El regidor de Festes, Ricardo Mira, celebra que “per primera vegada gaudirem amb absoluta normalitat d’aquesta unió recent dels dos Mig Any, que l’any passat va ser a mig gas per les restriccions i que segur farà que l’ambient fester siga encara millor”.

La primera desfilada començarà a les 11 del matí, encapçalada pels delegats de filà amb les seues respectives banderes, els membres de la Federació i la Comissió de Festes de Gelaters i els càrrecs festers d’enguany. A continuació desfilaran les filaes del bàndol cristià, les dels gelaters i les del bàndol moro.

En eixe mateix ordre, les formacions repetiran a les 19 hores la desfilada per l’avinguda de la Constitució, amb la que culminarà una jornada que es preveu que compte amb una gran participació, tant de festers com de públic en general.

El Mig Any suposarà la posada de llarg dels càrrecs oficials d’enguany: Mario Cremades i Alicia García, de la filà Pirates-Marins seran el capità i banderera del bàndol cristià; Bàrbara González i Noelia Miquel, de la filà Moros Verds, estaran al comandament del bàndol moro, mentre que Juan López i Agustín Mira seran els màxims representants de les festes de moros i cristians dels gelaters.

Durant la setmana ja han tingut lloc diferents actes, com els concerts de l’Agrupació Artísticomusical El Trabajo de Xixona i la banda juvenil, una taula redona sobre el futur de la festa, una retrospectiva de fotografies o una xocolatada i gimcana per a xiquets. A més, fins a aquest dissabte es pot visitar l’exposició dels cartells anunciadors, fotografies i dibuixos que es van presentar als concursos festers.

Històric de notícies