nov. 24, 2023

Xixona se solidaritza una vegada més amb les víctimes d’agressions i abusos masclistes. L’Ajuntament ha organitzat per a estos dies unes activitats amb les quals pretén que augmente la conscienciació per a erradicar esta xacra social, amb una atenció especial en els col·legis i l’institut perquè des de xicotets els alumnes es mentalitzen de la necessitat d’acabar amb qualsevol tipus d’abús o agressió contra les dones.

María Teresa Carbonell, regidora d’Igualtat, recorda que ‘la violència de gènere és un tema d’estat, sobre el qual hem de continuar treballant per a inculcar en la nostra societat valors tan importants com l’empatia, la no violència i la igualtat. És vital que tots ens vegem com el que som, iguals, i cal continuar lluitant per desterrar les conductes agressives”.

La corporació municipal s’ha concentrat este matí a la porta de l’Ajuntament per llegir el manifest d’este Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones i mostrar la seua repulsa a la violència masclista. Un escrit que han firmat, un any més, tots els partits polítics amb representació a l’Ajuntament, la qual cosa evidencia que Xixona està unida contra esta xacra.

Diumenge que ve, dia 26, al parc del Barranc de la Font, tindrà lloc un espectacle que combina el teatre amb la dansa aèria. ‘Faüla’, de la companyia Dos en Vilo, està destinat a tota la família i tracta de l’empoderament femení i que, moltes vegades, les normes que s’imposen a les dones estan ocultes en l’educació, la família, la feminitat i l’obediència.

Però la campanya de conscienciació organitzada per l’Ajuntament de Xixona no se centrarà només en estos dies. Durant diverses setmanes, els xiquets que cursen des de 1r fins a 4t de Primària disfrutaran de contacontes on els rols de gènere habituals en les històries infantils reblaran el clau per a demostrar “que les xiques no han de ser salvades sempre pels xics”. Els més majors, els de 5é i 6é, hauran d’eixir d’un escaperoom molt especial creat per a identificar i previndre l’assetjament i el maltractament de gènere.

Els alumnes de l’IES Xixona faran una gimcana destinada a previndre situacions de discriminació sexista i unes dinàmiques anomenades ‘Obri els ulls’ on es treballarà l’empatia a través de situacions de violència de gènere.

A més, es repartiran llibretes amb el missatge ‘Construint igualtat per avançar’ i ventalls on es podrà llegir ‘No és no’ i ‘Ens volem vives’. Estes accions s’han dut a terme amb l’ajuda i la coordinació de totes les regidories amb competències socials dins de l’Ajuntament de Xixona. També amb la col·laboració del Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

Històric de notícies