set. 24, 2022

L’Ajuntament de Xixona ha anunciat que, juntament amb l’Associació Nacional de Gelaters Artesans (ANHCEA) i L’Exquisit Mediterrani, posarà en marxa la Mostra de Gelat Artesà de Torró de Xixona, un concurs gastronòmic que se celebrarà per primera vegada el pròxim mes de novembre.

En concret, el certamen tindrà lloc el dissabte 5 en El Teatret de Xixona i podran presentar-se professionals del sector artesà, de qualsevol nacionalitat, que hauran de preparar un gelat de torró de Xixona amb Indicació Geogràfica Protegida. El millor s’emportarà un premi valorat en 1.000 euros.

La presentació oficial d’esta primera Mostra de Gelat Artesà de Torró de Xixona, que forma part dels actes commemoratius que se celebraran amb motiu del Dia Mundial del Torró, ha tingut lloc en l’escenari de L´Exquisit Mediterrani de la fira Alicante Gastronómica.

A l’acte han assistit l’alcaldessa de Xixona, Isabel López, el president d’ANHCEA, Marco Miquel, el director del CdT d’Alacant, Antonio Crespo, el regidor de Turisme de Xixona, Eduardo Ferrer, i el regidor i diputat provincial Javier Gutiérrez.

L’alcaldessa ha explicat que este concurs “servirà per a posar en valor la qualitat de l’autèntic gelat artesà, del qual Xixona és referent en tot el país, gràcies als centenars de xixonencs que tenen gelateries per tota la geografia”. A més, explica la primera edil, “el nostre gelat més emblemàtic és el de torró de Xixona, perquè en ell conflueixen els dos productes que ens permeten ser el lloc més dolç del món”.

El president d’ANHCEA, Marco Miquel, ha assegurat que “el gelat de torró de Xixona té una legió d’adeptes increïble, és un dels sabors més venuts cada estiu” i, com a empresari del sector, certifica que “el torró i el gelat sempre han anat de la mà a Xixona i són dos pilars fonamentals de l’economia local”.

El jurat estarà compost per dos professionals gelaters, un membre del Consell Regulador de la IGP Xixona, un professor del curs d’Expert Universitari en Elaboració de Gelat Artesà, que s’imparteix en la UA, i un membre del sector de la restauració. Les bases completes es poden consultar en www.anhcea.com.

L’alcaldessa Isabel López ha aprofitat l’acte per a anunciar que els tràmits per a la construcció a Xixona del futur centre europeu d’investigació de gelat artesà segueixen el seu curs i la parcel·la destinada a això serà cedida oficialment a ANHCEA el pròxim mes d’octubre.

Este centre d’investigació, que acollirà també la seu de l’Associació Nacional de Gelaters Artesans, permetrà als seus membres comptar amb la formació i els recursos innovadors necessaris per a ser encara més competitius a tot el món.

Històric de notícies