febr. 15, 2024

La música festera tornarà a ressonar pels carrers de Xixona després de sis mesos de repòs. Les dos festes de moros i cristians amb què compta la localitat -les patronals i les dels geladors- celebraran este dissabte de manera conjunta el Mig Any, amb desfilades al matí i a la vesprada.

La jornada començarà a les 11:00 hores en l’avinguda de la Constitució -La Plaça- amb la desfilada de la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià i l’Associació Cultural i Festera de Geladors. L’obriran els delegats i membres de les juntes directives juntament amb els capitans d’enguany.

En este sentit, les festes de moros i cristians d’agost tindran com a màxims representants els Cavallers del Cid pel bàndol cristià, amb José Luis Sempere i Néstor Sirvent al capdavant, i els Kaimans pel bàndol moro, amb Roberto Pérez i Alberto Ortuño com a capità i banderer, respectivament. Per la seua banda, les festes de moros i cristians dels geladors estaran capitanejades per José Francisco Mira i Ángel Masià, de la filà Almogàvers.

La desfilada de les filaes començarà amb les tropes mores, continuarà amb les integrants de les festes dels geladors, i finalitzarà amb les hosts cristianes. Al migdia, les filaes dinaran en les seues kàbiles i a la vesprada, a partir de les 19:00 hores, tornaran a desfilar per l’avinguda de la Constitució amb el mateix ordre.

Amb esta desfilada vespertina es posarà fi als actes del Mig Any, que es van iniciar el passat dissabte amb el concert de la banda jove. Durant esta setmana han tingut lloc el campionat de cotos, una taula redona sobre el futur de les festes i una vesprada d’animació i xocolatada per a xiquets

Este divendres, vespra del dia gran del Mig Any, tindrà lloc el concert de música festera de la formació titular de l’Agrupació Artísticomusical El Trabajo de Xixona. A més, durant el cap de setmana es podrà visitar l’exposició dels cartells anunciadors, fotografies i dibuixos que s’han presentat als diferents concursos festers. Estan exposats a l’aula cultural de la Societat El Trabajo.

Després d’esta primera presa de contacte de 2024 amb les festes de moros i cristians, caldrà esperar fins el 27 de juliol per a tornar a disfrutar de les desfilades en el Dia del Senyal. Els tres dies grans de les festes patronals d’agost seran el 24, 25 i 26 d’eixe mes, mentres que els geladors celebraran les seues el 25, 26 i 27 d’octubre.

Pel camí, Xixona oferirà cada mes una àmplia varietat d’actes i activitats per a tot tipus de públics. De fet, dissabte que ve dia 24 celebrarà el Carnestoltes, amb un passacarrer pel centre de la localitat i el concurs per a premiar les millors disfresses. A més, estos dies és especialment recomanable gaudir de l’entorn natural de Xixona perquè els ametlers estan en plena floració i els camps oferixen una estampa única.

L’Ajuntament anima a totes les persones que ho desitgen a acudir a Xixona estos dies. Per a més informació poden contactar amb la Tourist Info a través del telèfon 965613014.

Històric de notícies