jul. 14, 2022

El Teatret va acollir ahir l’acte de presentació de la primera edició del concurs d’idees empresarials Crea a Xixona, una iniciativa per a atraure i retindre el talent en la localitat.

L’Ajuntament de Xixona ha presentat els detalls del certamen Crea a Xixona, un concurs d’idees empresarials que repartirà 24.000 euros en premis entre els projectes que es presenten a esta primera edició, que ja té obert el termini d’inscripció, fins al pròxim 16 de setembre.

El certamen atorgarà dos tipus de guardons. D’una banda, els premis Nova Empresa, als quals podran optar tant persones físiques com jurídiques. I per un altre, els premis Creixement Empresa, dirigits a pimes, micropimes i autònoms que vulguen consolidar o fer créixer els seus negocis.

En l’apartat Nova Empresa es repartiran premis en dos categories: una per a joves menors de 35 anys i una altra per al que tenen 35 anys o més. En tots dos casos, es concedirà un primer premi valorat en 4.000 euros i un segon de 2.000 euros.

Per la seua banda, en la categoria Creixement Empresa el primer premi està dotat amb 8.000 euros i el segon amb 4.000. Encara que, segons ha indicat el regidor de Promoció i Desenvolupament Econòmic, José Martínez, “estes quantitats podrien veure’s incrementades amb aportacions d’entitats externes. A més, si alguna de les categories quedara deserta, el consistori podrà destinar l’import en metàl·lic a un altre premi”.

Martínez també ha explicat que els guardonats comptaran amb altres avantatges, com l’ús gratuït d’espais de coworking i l’acompanyament especial durant un any de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL) i la resta d’entitats col·laboradores, “ja que som conscients que perquè un projecte tinga èxit no sols es necessiten diners, sinó també coneixements”.

Totes les persones físiques o jurídiques que vulguen participar poden consultar les bases en creaenxixona.com i tramitar la inscripció del seu projecte a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Xixona.

L’acte de presentació ha tingut lloc en El Teatret i ha estat presidit per l’alcaldessa de Xixona, Isabel López, juntament amb el regidor de Promoció i Desenvolupament Econòmic, José Martínez. Han estat recolzats per representants dels principals agents econòmics de la província d’Alacant que, a més de formar part del jurat encarregat d’atorgar els premis, aportaran tot el seu coneixement i experiència per a assessorar i acompanyar als guanyadors en el camí cap a l’èxit.

L’alcaldessa ha agraït tot el suport rebut “per a la posada en marxa d’este projecte tan ambiciós, que pensa en els joves emprenedors però també en les empreses joves que necessiten eixa xicoteta espenta per a fer un pas avant”.

López, ha destacat igualment el potencial de Xixona com a enclavament industrial i motor econòmic i productiu. “Anar a treballar a un polígon industrial sense embossos i amb vista a la muntanya és possible”, ha assegurat la primera edil, que ha posat en valor els avantatges de Xixona com a lloc ideal per a treballar i muntar una empresa. “Les condicions dels polígons industrials de Xixona són immillorables i les empreses que s’instal·len en el nostre municipi compten, a més, amb el suport de les administracions i amb totes les facilitats burocràtiques i fiscals”.

A l’acte han assistit Joaquín Alcázar, director del Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI) d’Elx, Carlos Fabra, tècnic de l’àrea d’emprenedoria del Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández, María Núñez, directora de la Seu Universitària de la UA a Xixona, Isidro Caballero, vocal de Jovempa Alacant, i Fabián López, CEO d’Ecommaster, juntament amb el president de l’Associació d’Empresaris, Comerciants i Professionals de Xixona, Alfonso Gutiérrez, i membres de l’associació Sèniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica (SECOT).

Històric de notícies