Nov 16, 2023

Un any més, la Fira de Nadal de Xixona serà cita ineludible en el pont de desembre. En esta edició, la quinzena, mantindrà la duració de sis dies, del dimarts 5 al diumenge 10 de desembre, i estarà oberta en horari ininterromput des de les 10 del matí fins a les 9 de la nit. La fira xixonenca va iniciar el seu camí en 2008 i cada any atrau a centenars de milers de persones. En l’anterior edició va tornar a batre el seu propi rècord, registrant una afluència de 127.000 visitants.

L’alcaldessa de Xixona, Isabel López, ha explicat que “la Fira s’ha convertit en una cita imprescindible per a tots. És l’esdeveniment que marca l’inici del Nadal i no hi ha res més nadalenc i més propi d’eixos dies de desembre que anar a comprar torró, dolços i regals per als nostres sers estimats”.

Com sempre, les activitats paral·leles per a tota la família tindran una gran importància en esta Fira. “Sabem que moltes persones venen principalment a comprar però el nostre objectiu és que es queden a passar el dia amb nosaltres i descobrisquen els encants de Xixona a tots els nivells: gastronòmic, cultural i festiu”.

Una de les novetats és que hi haurà actuacions de màgia i, fins i tot, un taller perquè els mes xicotets aprenguen alguns trucs bàsics. “Amb això es pretén que la Fira estiga impregnada de l’esperit màgic del Nadal”, ha dit la primera edil. A més, el comité organitzador, format per Ajuntament i l’Associació d’empresaris, comerciants i professionals de Xixona (AEX) ha organitzat multitud d’activitats, que van des de tallers infantils a actuacions musicals o contacontes, passant per showcookings de cuina amb torró, maridatges i degustacions.

Som un poble obert i acollidor i cada any ens vestim de gala per a oferir als qui ens visiten durant la Fira el millor de nosaltres”, assegura l’alcaldessa.

Per la seua part, el president de l’AEX, Alfonso Gutiérrez, ha dit que “la Fira de Nadal de Xixona és l’esdeveniment més important per al nostre poble a nivell econòmic i molts xicotets comerços i empreses locals treballen durant tot l’any per a poder oferir els seus productes o serveis estos dies als milers de persones que ens visiten”.

Un dels grans reptes de la Fira és el de l’accés i la mobilitat, per la qual cosa enguany l’Ajuntament ha tornat a ampliar les zones d’aparcament i ha habitat dos autobusos turístics que faran les funcions de llançadora des del parc de Sant Antoni i el polígon industrial de la Revolta de la Paella.

També li donarem més protagonisme al Betlemet -el naixement de grandària natural que s’instal·la en el Barranc de la Font- que és imatge del cartell d’esta edició i un dels punts més fotografiats de la Fira de Nadal de Xixona”, anuncia l’alcaldessa, que afig que “enguany s’ha ampliat la il·luminació nadalenca i des del 7 de novembre, Dia Mundial del Torró, la tenim col·locada als carrers”.

Novament, l’Ajuntament habilitarà el pàrquing del Barranc de la Font per a situar les atraccions infantils i una zona gastronòmica amb food trucks, taules i cadires.

Històric de notícies