May 27, 2024

Les dades estadístiques de l’atur a Xixona reflectixen que durant el mes d’abril la localitat es va mantindre en una taxa millor que la de l’entorn. En concret un 6,61% que és inferior a la dels municipis d’ACTEI L’Alacantí (8,43%), la província d’Alacant (10,26%) i la Comunitat Valenciana (9,42%). També millora amb escreix la taxa nacional, que es va quedar en un 12,29% al final del primer trimestre de 2024.

L’alcaldessa, Isabel López, valora molt positivament que “a pesar que encara no hem entrat en la campanya el torró, tenim una xifra d’aturats molt baixa que evidencia que la indústria de Xixona es troba en un moment de molta estabilitat”. De fet, el nombre d’aturats ha variat en una forqueta de només 60 persones durant l’últim any.

Tot i que hi ha hagut un lleuger repunt d’aturats en abril, finalment la xifra total ha quedat per davall dels 300, cosa que ja va ocórrer en el mateix mes de 2023 després d’un permanent descens des de 2012, quan les persones desocupades en abril eren pràcticament el doble.

La primera edil considera que “les obres que va posar en marxa l’anterior govern de la Generalitat per a l’ampliació de la carretera CV-800 suposaran un bon recolzament per a la indústria, que des de feia temps reclamava una millora en les connexions, i és fonamental que continuen arribant inversions en benefici d’un sector com el torró, del qual som els majors productors mundials”.

El bon moment per on passa el teixit econòmic xixonenc es fa evident també amb la construcció de noves naus en el polígon El Espartal III per part d’empreses que volen instal·lar-se a Xixona o que ja ho estaven i necessiten ampliar les seues instal·lacions. En esta àrea industrial, la de més recent creació, continua havent-hi parcel·les disponibles amb condicions molt òptimes de comercialització a través de l’entitat pública IVACE.

Històric de notícies