Sep 23, 2022

L’Ajuntament de Xixona, a través de la Regidoria de Turisme, compta amb un estand propi en la fira Alicante Gastronómica, un dels grans aparadors de la cuina mediterrània, que té lloc fins al dilluns. En l’espai dedicat a Xixona s’exposen els principals atractius turístics i gastronòmics de la localitat, amb especial protagonisme per al torró i el gelat artesà.

El regidor de Turisme de Xixona, Eduardo Ferrer, considera que “el potencial dels productes xixonencs mereix un lloc destacat a Alicante Gastronómica, ja que els nostres torrons i gelats són coneguts a tot el món i són bandera del que ofereix esta província dins de la dieta mediterrània”.

La localitat aprofitarà la seua presència en el certamen per a presentar la Fira de Nadal de Xixona, que se celebrarà entre el 3 i el 8 de desembre, i que este 2022 comptarà amb importants novetats que s’anunciaran pròximament.

També es donaran els primers detalls sobre la celebració del Dia Mundial del Torró, que és el 7 de novembre. El cap de setmana previ (5 i 6 de novembre) hi haurà un ampli programa d’activitats lúdiques i culturals, com un mercat artesanal, una gimcana medieval, tallers infantils, classes de ioga a l’aire lliure, maridatges i tastos de torrons i vins DO, actuacions musicals, visites a fàbriques de torró i també al castell i al barri antic.

A més, en l’escenari de L’Exquisit Mediterrani a Alicante Gastronómica es presentarà, este dissabte a les sis de la vesprada, la primera Mostra de Gelat Artesà de Torró de Xixona, que serà una de les grans novetats de la celebració del Dia Mundial del Torró. Es tracta d’una iniciativa promoguda per Turisme Comunitat Valenciana i l’Associació Nacional de Gelaters Artesans (ANHCEA).

L’estand de Xixona també inclou els principals atractius de la Ruta del Torró de Xixona, un ambiciós projecte impulsat per l’Ajuntament i l’Associació de Fabricants de Torró, Derivats i Xocolate de la Comunitat Valenciana (TDC), que té com a objectiu oferir diferents recorreguts pels espais industrials, naturals i històrics, sempre amb el torró amb IGP Xixona com a fil conductor.

Al mateix temps, l’espai expositor de Xixona compta amb degustacions i venda de torrons i dolços típics del municipi.

Històric de notícies