May 7, 2024

Xixona s’ha unit a la commemoració del centenari del naixement de Vicent Andrés Estellés amb un acte que ha girat entorn de l’obra i la figura del poeta valencià, amb la lectura d’alguns dels seus textos per part del públic.

El regidor de Normalització Lingüística, Marcos Ros, ha defés la necessitat que “en les circumstàncies actuals, la nostra llengua i cultura no caiguen en l’oblit i, en este sentit, l’obra d’Estellés posa en valor la memòria i dignitat de tot un país”.

L’acte ha tingut lloc en la Societat El Trabajo i s’ha iniciat amb unes paraules de l’edil, que ha llegit la moció aprovada en el ple ordinari del mes d’abril, a través de la qual l’Ajuntament secunda i s’adherix a la celebració d’activitats pel centenari del poeta que ha impulsat la Coordinadora Profundació Estellés per a reivindicar i homenatjar els referents culturals valencians. De fet, Ros ha anunciat que “este no serà l’únic acte que organitze la regidoria dins de la campanya Cent Anys d’Estellés”.

A continuació, s’ha obert el micro perquè totes aquelles persones del públic que volgueren tingueren l’oportunitat de passar per l’escenari i llegir composicions de l’escriptor de Burjassot. Després, la cantautora Esther ha oferit un concert molt especial dirigit principalment als joves de l’IES Xixona que han acudit a l’esdeveniment.

Finalment, s’han repartit roses entre els assistents, que han pogut disfrutar d’un aperitiu de germanor.

Històric de notícies