nov. 27, 2023

Des de fa 11 anys, el Concert de Nadal de Xixona amb l’Agrupació Artísticomusical El Trabajo marca la proximitat de les festes i és cita ineludible per als amants de la música de banda, en un dels escenaris més importants de la província d’Alacant com és l’ADDA.

La regidora de Cultura, Ainhoa López, ha destacat precisament que este dissabte “més de 1.200 persones vagen a poder disfrutar d’una de les formacions musicals que són admirades i reconegudes en tota la Comunitat Valenciana, amb una actuació que cada any deixa un sabor de boca immillorable”.

A més, l’entrada és totalment gratuïta, encara que cal reservar-la prèviament a través de la web giglon.com o, una hora abans del concert, en les taquilles de l’ADDA. L’Ajuntament de Xixona ha organitzat autobusos perquè aquells xixonencs que ho desitgen puguen acudir sense necessitat d’agafar el cotxe, adquirint els tiquets en l’agència Viajes Jijona.

En esta ocasió el concert porta per títol “Músiques d’anada i tornada” i comptarà amb dues parts. Per a començar, els músics interpretaran el pasdoble “Ronda en Castilla”, del compositor gallec Ricardo Dorado Janeiro, i la “Suite Alicantina”, una peça amb quatre parts, composta en 1971 pel mateix autor, i que està inspirada en el folklore musical alacantí

En la segona part serà el torn per a composicions del músic de Cocentaina Josep Vicent Egea, amb “Mirabel”, que és una peça de reconegudes sonoritats cèltiques, i la “Suite céltica”, que va guanyar en 1999 el Premi de Composició de la Federació Gallega de Bandes de Música i que està basada en elements folklòrics de Galícia.

El concert estarà dirigit per un altre músic contestà, Iñaki Lecumberri, professor d’orquestra i banda en el Conservatori Professional de Música d’Elx, director titular de la Unió Musical d’Alcoi i director convidat actualment en l’Agrupació Artísticomusical El Trabajo de Xixona.

La cita musical en l’ADDA serà l’avantsala de la Fira de Nadal de Xixona, que tindrà lloc del dimarts 5 al diumenge 10 de desembre i que ha anat de la mà d’este concert pràcticament des de laseua primera edició.

Històric de notícies