ag. 16, 2023

L’IVACE ofereix sòl industrial de qualitat a Xixona
a preus molt avantatjosos

El parc empresarial El Espartal III és el de més recent creació i compta amb tot el necessari per a la implantació de qualsevol tipus d’empresa, siguen pimes o grans multinacionals.

L’Institut Valencià de Competitivitat Industrial (IVACE) ha iniciat recentment el procés per a la comercialització de parcel•les industrials en el polígon El Espartal III de Xixona, a un preu de 36€/m² i la possibilitat de realitzar l’adquisició a través de compravenda, compravenda amb pagament ajornat i dret de superfície.

L’alcaldessa de Xixona, Isabel López, considera que “són unes condicions molt atractives perquè donen facilitats per a comprar terreny industrial en un polígon on ja estan la seu del Consell Regulador de la IGP Jijona y Turrón de Alicante i una de les fàbriques de xocolates més importants del país i on, a més, està previst que es construïsca l’Institut d’Investigació del Gelat Artesà”.

El Espartal III està situat al costat de la CV-800 -que s’ampliarà en breu amb un tercer carril-, a poc més de cinc minuts de l’enllaç amb l’AP-7, a 25 km del port d’Alacant i l’estació de l’AVE i a 35 km de l’Aeroport d’Alacant-Elx.

El polígon compta amb una superfície de 192.000 metres quadrats, dels quals 102.400 estan destinats a ús industrial i 3.300 a ús terciari. Compta amb tots els serveis i equipaments necessaris per a les empreses i ja són diverses les que han adquirit parcel•les per a construir una nova factoria o per a ampliar les seues instal•lacions. En la pàgina web de l’IVACE hi ha més informació sobre el sòl disponible actualment i les seues característiques.

El període de presentació de sol•licituds es divideix en cinc terminis. Este dilluns es va iniciar el segon, que estarà obert fins al 3 de novembre. Els següents seran del 6 de novembre al 12 de gener, del 15 de gener al 29 de març i, finalment, de l’1 d’abril al 3 de juny.

Els documents es poden presentar a l’Ajuntament de Xixona o bé al registre general de l’IVACE a València (Ciutat Administrativa 9 d’Octubre, Torre 2, Carrer de la Democràcia, 77). Segons queda reflectit en el DOGV, entre els criteris d’adjudicació es valorarà el nombre de nous llocs de treball, el manteniment d’ocupació, la integració de persones amb diversitat funcional, la inversió en I+D+I o que l’empresa es trobe actualment en el nucli urbà del municipi i vullga reubicar-se.

Xixona, el lloc més dolç del món, és un dels grans pulmons industrials de la província d’Alacant, amb desenes de fàbriques de torró que fan que la localitat siga la major productora mundial d’este dolç. A més, a Xixona està situada, precisament al costat de El Espartal III, la multinacional Procter&Gamble, on es fabriquen la major part dels bolquers i compreses que es venen a Espanya.

A més, la localitat compta amb importants empreses auxiliars del sector de l’agroalimentació, com impremtes i tallers, o les dedicades a cartonatges i envasos.

Històric de notícies