oct. 26, 2022

La setmana passada es va obrir el període de cremes agrícoles, que es prolongarà fins el 31 de maig amb un parèntesi per Setmana Santa i Pasqua, i que serà el primer en què s’aplique el nou Pla Local de Cremes, l’ordenança que regularà d’ara en avant este tipus d’actuacions.

La regidora de Medi Ambient, Ainhoa López, ha explicat que “amb el nou Pla es facilitarà molt els tràmits a les persones que realitzen cremes habitualment, ja que si abans havien de vindre a sol·licitar permís cada dos mesos, ara tindran la possibilitat d’obtindre l’autorització a llarg termini, fins a un màxim de cinc anys”.

Per a això, els usuaris hauran d’entregar a l’Ajuntament una declaració responsable de permís de cremes, el model de les quals està disponible en les oficines municipals i en la seu electrònica. A partir d’eixe moment podran descarregar-se l’aplicació per a mòbil Control Foc, que permet comunicar en temps real a Policia, bombers i agents forestals que s’iniciarà una crema, així com la seua ubicació exacta.

La correcta utilització d’esta app serà el que permeta que la declaració responsable presentada inicialment es renove automàticament, sense necessitat d’haver d’acudir de nou a l’Ajuntament, fins a un període màxim de cinc anys. Si no es fa ús de l’app caldrà tornar a presentar la declaració cada dos mesos.

Control Foc es pot descarregar gratuïtament en el mòbil. És una via de comunicació àgil i senzilla amb l’administració, que permet que el sol·licitant del permís reba informació rellevant sobre el procés de crema, com les dates autoritzades o el nivell de preemergència.

Segons l’edil responsable, “es tracta d’una eina molt útil per a facilitar el procés administratiu de les cremes agrícoles i també perquè el control sobre estos focs siga molt major i en temps real, de manera que es minimitze el risc d’incendi forestal”.

Històric de notícies