Nov 23, 2022

L’Ajuntament de Xixona i la Seu Universitària de la UA, dirigida per la xixonenca María Núñez, han organitzat conjuntament un cicle de dos conferències sobre salut i nutrició, amb la col·laboració de l’Agència de la Salut i la Dieta Mediterrània.

La primera de les dos xarrades va tindre lloc la setmana passada i portava per títol ”Donar vida als anys. Nutrició i activitat, les claus de l’èxit”. Va ser impartida pel doctor Alfonso Soler, membre del comité científic de l’Agència de la Salut i Dieta Mediterrània, que va parlar sobre la importància de menjar i de fer exercici físic per a retardar l’envelliment.

Este dijous arribarà la segona de les conferències, que comptarà amb la doctora Clotilde Vázquez, cap corporativa del Departament d’Endocrinologia i Nutrició de la Fundació Jiménez Díaz, professional de reconeguda trajectòria que ha comprovat que és factible retardar les conseqüències de la menopausa amb la prescripció de tractaments i la personalització de l’atenció.

La xarrada tindrà lloc en El Teatret, amb el títol “És la menopausa una oportunitat de salut per a la dona?”. L’experta convidada posarà el focus en la medicalització durant esta fase de la vida de les dones i els dubtes que es poden generar en una etapa que és cada vegada més llarga i, actualment, molt diferent de la de les dones de fa 50 anys.

La regidora de Cultura, Ainhoa López, assenyala que “encara que en l’actualitat està deixant de ser un tema tabú en la societat, encara existeixen molts prejudicis sobre esta fase en la vida de la dona i, precisament, hem programat esta conferència per a combatre la desinformació i la por que encara giren entorn de la menopausa”.

La doctora Vázquez compta també amb una extensa activitat investigadora a través de nombrosos assajos clínics. A nivell docent i acadèmic ha sigut directora de la Càtedra d’Obesitat i Diabetis de la Universitat Rei Joan Carles.

Històric de notícies